БЕР
П'ятниця
29
06:37

​З початку року дільничні офіцери Житомирщини розкрили понад 1400 злочинів

Найчастіше дільничні поліцейські розкривали крадіжки майна громадян. А от серед подій адміністративного характеру переважають порушення антиалкогольного законодавства.

За інформацією Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини, з початку року дільничні встановили причетних до кожного третього злочину, зареєстрованого на території області, а це 1409 кримінальних діянь. Найчастіше йшлося про крадіжки, незаконне зберігання наркотиків або зброї, хуліганства, грабежі тощо.


Серед понад 43,9 тисячі адміністративних правопорушень, припинених та задокументованих дільничними офіцерами на Житомирщині, найбільша кількість (понад 17,6 тисячі) стосується порушень в антиалкогольній сфері, у тому числі виготовлення та збуту самогону. Зокрема, за 8 місяців з домівок порушників поліцейські вилучили майже 3,7 тонни саморобної горілки, 14 тонн закваски й понад 370 самогонних апаратів.


У поточному році складені понад 6,5 тисяч адміністративних протоколів за вчинення домашнього насильства. За цей же час під контроль дільничних взято 3249 жителів області, які вчиняють насильство в родинах.


Загалом же на профілактичних обліках у відділах та відділеннях поліції перебувають понад 5,5 тисяч жителів області, які схильні до вчинення правопорушень, вже були раніше засуджені, зловживають спиртним та наркотичними речовинами тощо. У середньому кожен дільничний поліцейський здійснює нагляд за 24 такими особами.


Дільничні офіцери у своїй повсякденній діяльності взаємодіють з місцевими жителями, зокрема співпрацюють з громадськими формуваннями з охорони громадського порядку, створеними на добровільній основі. Нині на Житомирщині діють 58 таких формувань. За їх участі проведено понад 800 рейдів та інших заходів з попередження та припинення правопорушень. У результаті затримувались понад 500 осіб для встановлення усіх обставин та оформлення відповідних адміністративних матеріалів.


- Керівництво ГУНП продовжує робочі зустрічі з головами об’єднаних територіальних громад, міськими, селищними та сільськими головами, депутатами різного рівня щодо впровадження спільного безпечного простору для місцевих громад, - повідомив начальник Управління превентивної діяльності ГУНП області Віталій Магалецький. - У результаті нині на Житомирщині вже функціонують 23 поліцейські станції, де постійно працюють дільничні офіцери. Правоохоронці забезпечують правопорядок у населених пунктах, що належать до місцевих ОТГ.


Нагадаємо, що 1 вересня у с. Горопаях Любарського району відкрився 23-й в області поліцейський офіс. В області заплановано відкриття ще близько двох десятків таких станцій.

Теги: поліція

Вчора

Сторінки:
Нагору