КВІ
П'ятниця
19
01:31

​З початку року коростишівські поліцейські припинили понад три сотні випадків домашнього насильства

У родинах правоохоронці працюють разом з представниками соціальних служб. У низці випадків виносять термінові заборонні приписи. Також до суду скеровані 4 обвинувальних акти відносно домашніх тиранів. На профілактичний облік за цей період поставлено понад сотню кривдників.

Днями коростишівські поліцейські скерували до суду адміністративні матеріали відносно 56-річного місцевого жителя. Чоловік зловживає алкоголем та у стані сп'яніння ображає свою дружину. Жінка, не витримавши такої ситуації вдома, звернулася за допомогою до правоохоронців. Поліцейські провели з членами родини превентивну роботу, зокрема роз’яснили агресору наслідки протиправної поведінки. Відносно чоловіка склали адміністративний протокол за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП.


Загалом з початку року поліцейські склали 319 адміністративних протоколів за вчинення домашнього насильства. Відносно кривдників винесено 83 термінових заборонних приписи із обмеженням будь-яких контактів з потерпілими на встановлений термін.


- Особи, які вчиняють насильство у родині, перебувають на профілактичному обліку поліції, - розповідає начальник сектору превенції відділу поліції №2 Житомирського райуправління Юрій Баклан. – З початку року ми взяли на облік 108 жителів Коростишівської громади: 102 чоловіків та 6 жінок. Нині поліцейські проводять відповідну превентивну роботу з цими сім'ями та залучають до неї працівників соціальних служб.


Якщо ж не вдається вгамувати домашніх агресорів заходами адміністративного впливу, за умисне систематичне домашнє насильство законодавством передбачено кримінальну відповідальність. У поточному році коростишівські слідчі відкрили 5 таких кримінальних проваджень стосовно місцевих жителів, у 4 з них обвинувальні акти вже скеровані до суду.


Статтею 126-1 (Домашнє насильство) КК України таке правопорушення карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 2 років.


Тож поліцейські закликають громадян не замовчувати домашню тиранію та у разі виникнення подібних ситуацій звертатися за допомогою до правоохоронців та інших компетентних органів.

Вчора

Сторінки:
Нагору