КВІ
Субота
20
02:56

​З початку року звягельські поліцейські задокументували понад 130 фактів домашнього насильства

Більшість повідомлень надійшло від жінок. Правоохоронці майже щодня виїжджають для перевірки повідомлень про сімейні конфлікти та проводять спеціальні профілактичні заходи, у тому числі здійснюють контроль за схильними до родинних дебошів.

З початку року поліцейські склали понад 130 адміністративних матеріалів відносно осіб, які вчинили домашнє насильство, та винесли 32 термінових заборонних приписи стосовно кривдників. Матеріали направлені до суду для прийняття відповідних рішень.


Як розповів начальник Новоград-Волинського районного відділу поліції, понад 290 осіб, які вчинили домашнє насильство, нині перебувають під наглядом правоохоронців і з ними постійно проводиться відповідна превентивна робота.


Через вчинення систематичного домашнього насильства слідчими відділу розпочато 6 кримінальних проваджень за ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального Кодексу України, наразі 4 чоловікам оголошено про підозри у вчиненні названих діянь.


Відповідно до чинного законодавства їм може загрожувати покарання від громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років до ув’язнення на строк до 2 років.


Шановні громадяни, якщо ви страждаєте від домашнього насильства або розумієте, що існує загроза його вчинення, не мовчіть, звертайтеся за допомогою.

Вчора

Сторінки:
Нагору