КВІ
Субота
20
11:49

​З присадибної ділянки жительки Коростенщини поліцейські вилучили нарковмісні рослини

У с. Ушомирі правоохоронці виявили незаконні посіви маку на території одного з приватних домоволодінь. Рослини вилучили та нині триває з’ясування всіх обставин. Поліцейські нагадують громадянам про заборону вирощування нарковмісних рослин на власних присадибних ділянках.

29 червня поліцейські групи швидкого реагування Коростенського районного управління поліції поверталися з виклику та проїздили вулицею с. Ушомира, коли звернули увагу на рослини характерного вигляду, що виднілися на доглянутих грядках. Правоохоронці з’ясували, що ділянка перебуває в користуванні 55-річної місцевої жительки.


На місці події працювала слідчо-оперативна група Коростенського РУ. Поліцейські задокументували обставини та вилучили 180 рослин маку. Призначено їх дослідження фахівцями Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.


Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального Кодексу України.


Поліцейські нагадують, що мак та коноплі є сировинною базою для виготовлення наркотичних речовин. Відтак державою врегульовано питання вирощування цих рослин для харчових та промислових потреб. Зокрема, законодавством визначено, що посів таких рослин у приватних господарствах заборонений.


Тож відповідно до чинного законодавства незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору