КВІ
П'ятниця
19
08:50

​За добу ліквідовано 15 загорянь сухої рослинності та 1 загоряння торфу

Протягом минулої доби в області виникло 15 загорянь гасіння сухої рослинності. Як результат, вогнем пройдено 26 га території. Найбільша кількість зареєстрована у Коростенському районі – там упродовж доби виникло 6 таких загорянь. Зокрема, перше повідомлення надійшло о 09:37 із села Грозино.

На місце події виїхали фахівці 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини. З’ясувалося, що рослинність горіла на площі 4 га на відкритій території за селом. Вогонь рухався в бік населеного пункту та розташованої поруч лісосмуги.


Використовуючи хлопавки та воду із пожежного автомобіля о 09: 55 рятувальники локалізували пожежу. О 14:30 відбулася ліквідація. Фахівцям ДСНС вдалося не допустити збільшення масштабів пожежі.


Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Остаточна наразі встановлюється.


Крім того, об 11:00 рятувальники отримали повідомлення про займання торфу поблизу с.Копище Олевського району. Там, тлів торф на площі 0,9 га. О 19:00 вогнеборці ліквідували загоряння.


Шановні громадяни! Рятувальники нагадують, що зараз в області утримується висока пожежна небезпека. Тому категорично забороняється кидати на узбіччя доріг недопалки, випалювати сміття та суху траву, а також розводити багаття у лісових масивах. Адже суха вітряна погода сприяє швидкому розповсюдженню вогню на великі території.

Вчора

Сторінки:
Нагору