БЕР
Вівторок
19
09:15

​За добу на Житомирщині поліцейські встановили шістьох причетних до крадіжок

Серед викраденого у заявників – гроші, побутова техніка та засоби зв’язку, товари з магазину. У переважній більшості правопорушення вчиняли знайомі або родичі потерпілих. Нині триває встановлення всіх обставин подій. Поліцейські нагадують, що в умовах воєнного часу за такі злочини передбачено покарання у вигляді тривалого позбавлення волі.

У Бердичеві працівники супермаркету зупинили жінку, яку запідозрили у крадіжці товарів, та повідомили до поліції. Правоохоронці вилучили у 36-річної жительки Гришковецької громади харчові продукти, які вона намагалася пронести повз касу. Попередньо, жінка не вперше вчиняє таке правопорушення. Обставини події поліцейські задокументували, нині триває відповідна перевірка.


Цього ж дня бердичівські дільничні офіцери викрили причетного до зникнення грошей у 84-річної жительки с. Гвіздави. Пенсіонерка розповіла, що виявила відсутність 2500 гривень, що були заховані під матрацом. Ймовірно, заощадження викрали упродовж кількох останніх днів. Поліцейські з’ясували, що гроші привласнив 58-річний син заявниці. Він визнав свою провину, частину коштів у нього вилучили.


До поліції звернувся 61-річний житомирянин із заявою про крадіжку з його банківського рахунку майже 5 тисяч гривень. Як з’ясували оперативники кримінальної поліції, чоловік кілька днів тому знаходився на стаціонарному лікуванні у медичному закладі. Там один з пацієнтів допомагав йому розібратися у роботі мобільного банківського додатку, якому заявник повідомив конфіденційні відомості. Тож згодом саме цей чоловік, 34-річний житель Київщини, переказав чужі кошти на власний рахунок.


На Чуднівщині поліцейський офіцер громади з’ясував обставини крадіжки мобільного телефону місцевого жителя. Чоловік вживав спиртне разом зі своїм знайомим, тоді той і забрав чужий гаджет, скориставшись станом сп’яніння його власника.


З квартири жителя Іршанської громади зникла пральна машина. Чоловік розповів, що помешкання у нього винаймав 21-річний житель Коростенського району. Поліцейські з’ясували, що саме цей молодик забрав побутову техніку. Її вилучили у нового власника, якому молодик уже встиг продати чуже майно.


З автомобіля жителя Ємільчинської громади зникли 1200 гривень. Як встановили поліцейські, гроші викрала 31-річна односельчанка заявника.


За усіма зазначеними фактами тривають відповідні перевірки. Поліцейські нагадують, що таємне викрадення чужого майна (крадіжка), учинене в умовах воєнного стану, кваліфікується за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Відповідно таке протиправне діяння карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору