КВІ
П'ятниця
19
10:20

​За добу на Житомирщині поліція ліквідувала нарковмісні насадження у кількох районах

Упродовж 21 липня поліцейські виявили та знищили близько тисячі нарковмісних рослин в Андрушівському, Житомирському, Пулинському і Романівському районах області. За вказаними фактами розпочаті кримінальні провадження.

Найбільшу кількість коноплі – 750 рослин – вилучили поліцейські в Андрушівському районі. Під час профілактичних заходів працівники Управління протидії наркозлочинності ДПН НПУ спільно з оперативниками кримінальної поліції ГУНП в області провели обстеження територій за допомогою аеророзвідувальної техніки. У результаті виявили конопляні насадження на ділянках одного із сільськогосподарських товариств.


На місце події прибула слідчо-оперативна група Андрушівського ВП ГУНП. Керівник господарства пояснив правоохоронцям, що йому не відомо, звідки взялись вказані насадження, і припустив, що вони можуть самосівом. Нарковмісні зарості поліцейські ліквідували. Вилучені рослини направлені на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС в Житомирській області.


Того ж дня у Житомирському і Романівському районах дільничні офіцери місцевих територіальних відділень виявили і задокументували вирощування коноплі на присадибних ділянках у приватних домоволодіннях. Так, з городу жительки с. Світина правоохоронці вилучили понад десяток таких рослин, а з обійстя жителя с. Садків – понад два десятка.


У Пулинському районі 50-річна жителька с. Старого Майдану попри заборону вирощувала на присадибній ділянці більше 200 рослин снодійного маку. Поліцейські вилучили нарковмісні рослини.


За всіма вказаними фактами тривають досудові розслідування за ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи коноплі) КК України.


Нагадаємо, що наразі на Житомирщині, як і по всій Україні, тривають оперативно-профілактичні заходи поліції щодо попередження та виявлення фактів незаконного вирощування нарковмісних рослин на приватних територіях громадян.


Водночас правоохоронці попереджають про визначені законодавством обмеження, що стосуються посіву снодійного маку та конопель. За їх порушення передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.


Так, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин або конопель у кількості до 10 рослин, - караються штрафом від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Посів або вирощування маку в кількості від 100 до 500 рослин або конопель від 10 до 50 розцінюється вже кримінально каране діяння, за яке передбачено в тому числі і арешт до 6 місяців або обмеження волі строком до 3 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору