КВІ
Середа
24
13:26

​За добу поліцейські викрили п’ятьох полісян у крадіжках

Загалом упродовж 12 вересня до територіальних підрозділів поліції надійшло близько 20 повідомлень про незаконне заволодіння майна. Серед викраденого – мобільні телефони, інструменти, гроші, товари у крамницях тощо. Нині за всіма випадками тривають відповідні перевірки. Поліцейські нагадують, що за вчинення крадіжки в умовах воєнного часту передбачено кількарічне позбавлення волі.

12 вересня до відділення поліції №3 (м. Радомишль) Житомирського РУП звернувся 39-річний житель громади із заявою про крадіжку мобільного телефону. Чоловік розповів, що гаджет зник з його будинку кілька днів тому. Докладно розпитавши заявника, поліцейські з’ясували, що чоловік запрошував до себе додому знайому, з якою вони вживали спиртне. Ймовірно саме тоді й зник його телефон. Відтак правоохоронці розшукали 42-річну жінку. Вона визнала свою провину, чужий мобільний у неї вилучили.


Неприємна ситуація сталася і з 62-річним жителем м. Бердичева. Як з’ясувалось, в його будинку похазяйнувала 27-річна місцева жителька та викрала його мобільний телефон. Поліцейським жінка розповіла, що викрадений гаджет здала до ломбарду, а отримані гроші витратила. Тож нині триває перевірка цих обставин.


Овруцькі та житомирські поліцейські встановили кількох причетних до крадіжок товарів з магазинів. Так, в обласному центрі з магазина однієї з торговельних мереж 38-річний відвідувач викрав засоби гігієни. А у крамниці в м. Овручі кілька днів тому 26-річний місцевий житель «забув розрахуватися» за портативний зарядний пристрій. Минулого дня у цьому ж торговельному закладі 50-річний містянин проніс повз касу засоби гігієни та харчові продукти.


А оперативники відділу поліції №1 Житомирського РУП викрили 24-річного жителя Березівської громади у низці крадіжок у місцевих жителів.


Нині за всіма фактами тривають відповідні перевірки. Нагадаємо, що таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років (ч. 4 ст. 185 КК України).


Водночас поліцейські закликають громадян більш відповідально ставитися до збереження власного майна. Зокрема, не запрошуйте малознайомих людей у власні помешкання. Не залишайте цінні речі без нагляду у легкодоступних місцях.


Працівникам торгівельних закладів варто бути більш уважними на робочих місцях. Ваша зібраність, відповідальність та обачність допоможе ефективно виконувати свої обов’язки та не допускати крадіжок майна. Також зберігайте власні речі у недоступних для відвідувачів місцях, аби не створювати сприятливих для крадіжок ситуацій.

Вчора

Сторінки:
Нагору