БЕР
П'ятниця
29
14:13

​За домашню тиранію двом жителям Звягельщини загрожує ув’язнення: слідчі поліції завершили розслідування

Днями правоохоронці Новоград-Волинського райвідділу оголосили двом чоловікам про підозри у вчиненні домашнього насильства. Наразі обвинувальні акти скеровано до суду. За такі діяння їм може загрожувати позбавлення волі.

Цьогоріч до поліцейських декілька разів зверталась 84-річна жителька райцентру. Жінка скаржилась на свого сина, який вчиняв відносно неї протиправні дії: виганяв з будинку, провокував на конфліктні ситуації, погрожував та застосовував фізичну силу.


56-річний чоловік добре знайомий правоохоронцям. Він звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення особливо тяжких злочинів, а через деякий час пішов жити до матері. Коли життя із кривдником стало нестерпним, пенсіонерка звернулась за допомогою до поліції.


Востаннє вона розповіла, що син агресивно себе поводить та порушує вимоги термінового заборонного припису, який правоохоронці винесли напередодні.


Також поліцейським про вчинення протиправних дій відносно себе повідомила 27-річна жителька Новоград-Волинського району. 37-річний співмешканець заявниці постійно принижував її, виганяв з будинку та погрожував.


З обома кривдниками працівники сектору протидії домашньому насильству постійно проводили відповідну роботу: складали адміністративні протоколи, виносили термінові заборонні приписи та роз’яснювали про відповідальність за вчинення подібних дій. Проте чоловіки продовжували знущатися зі своїх близьких.


Відтак за вказаними фактами слідчі Новоград-Волинського райвідділу відкрили кримінальні провадження за вчинення домашньої тиранії за ст. 126-1 (Домашнє насильство) КК України.


Днями поліцейські оголосили чоловікам про підозри у вчиненні протиправних діянь. Нині обвинувальні акти направлено до суду. За чинним законодавством обвинуваченим може загрожувати покарання від громадських робіт до позбавлення волі на строк до 2 років.

Сторінки:
Нагору