КВІ
Субота
20
09:10

​За минулу добу вогнеборці ліквідували 3 пожежі в господарчих будівлях

23 листопада о 22:43 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в двоповерховій господарчій будівлі в м. Малин. Власник почув гучне тріскотіння та побачивши, що горить приміщення, почав самостійно гасити його водою. В той час селяни вже телефонували рятувальникам.

По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику було встановлено, що горить стіна першого поверху, обшита вагонкою, та полум’я вже поширилося на дерев’яну стіну та покрівлю другого поверху. Крім того, пориви вітру сприяли миттєвому перекиданню його на поруч розташований дровник.


До того ж ситуація ускладнювалася щільністю розміщення житлового будинку до осередку займання, тож існувала загроза перекидання пожежі на оселю. Оцінивши всі обставини події, керівник гасіння залучив додаткові сили та засоби для оперативної ліквідації та безперебійної подачі води.


Вже о 23:00 пожежу вдалося локалізувати. Близько трьох годин знадобилось бійцям ДСНС для остаточної її ліквідації. Вогнем знищено 4 кв.м покрівлі дровника та 10 куб.м дров. Пошкоджено 3 кв.м стіни господарчої будівлі та вигоріла її покрівля.


Також минулої доби бійці ДСНС ліквідували займання господарчої будівлі у с. Бобрик Коростишівського району. Як з’ясувалося, власник напередодні розтопив піч у житловому будинку, впритул до якого була розміщена господарча споруда. За попередньою інформацією, з димаря могла вилетіти іскра на покрівлю будівлі, що і призвело до займання. Рятувальникам вдалося запобігти збільшенню площі пожежі. Вогонь встиг знищити покрівлю господарської споруди.


Цього ж дня внаслідок ще однієї пожеж згоріла господарча будівля в обійсті мешканців с. Шевченкове Ємільчинського району. Ускладнювалася ситуація великою пожежною навантаженістю – всередині знаходилося сіно, що також зайнялося. Пориви вітру сприяли миттєвому поширенню вогню. Бійцям ДСНС вдалося зупинити загрозу перекидання полум’я на поруч розташовані житловий будинок та сарай.


Внаслідок пожеж ніхто не постраждав. Причини займань встановлюють фахівці.

Вчора

Сторінки:
Нагору