КВІ
Вівторок
16
22:56

За поданням слідчих поліції підозрюваному у низці крадіжок посилено запобіжний захід

​2 серпня відповідною ухвалою суду 24-річного житомирянина, підозрюваного у вчиненні крадіжок з магазинів, взято під варту. Раніше чоловікові на період розслідувань його діянь було обрано запобіжний захід - нічний домашній арешт. Однак, як встановили поліцейські, він продовжував порушувати закон. Тож найближчі два місяці чоловік проведе під вартою.

Упродовж липня до поліції тричі надходили звернення власників місцевих супермаркетів з повідомленнями про крадіжки товарів з торговельних залів. З полиць зникали як елітний алкоголь, так і вартісні парфуми.


Дільничні офіцери поліції переглянули записи камер відеоспостереження та встановили, що до усіх цих діянь може бути причетним 24-річний житомирянин. Молодик вже знайомий поліцейським, оскільки раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконний обіг наркотиків. Уподобаний товар він ховав під одягом та безперешкодно виносив повз каси.


Тож після проведення необхідних процесуальних дій слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні крадіжок (ч. 4 ст. 185 КК України), а суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.


Як встановили поліцейські, за місцем проживання чоловік не з’являвся та усіляко уникав зустрічі з ними, при цьому продовжуючи протиправні дії. Так, 31 липня камери відеоспостереження в одному з продуктових маркетів зафіксували момент крадіжки ним вартісного алкогольного напою.


Зважаючи на ці обставини, слідчі звернулися до суду з клопотанням про заміну підозрюваному запобіжного заходу на більш суворий. 2 серпня молодику було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Ухвалу суду того ж дня поліцейські виконали, а відтак найближчі 60 діб підозрюваний проведе під вартою.


Правоохоронці нагадують, що зважаючи на вчинення протиправних діянь в умовах воєнного стану, чоловікові може загрожувати позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору