КВІ
П'ятниця
19
17:01

​За продаж дітям алкоголю і тютюну цьогоріч на Житомирщині за поданнями поліції 4 підприємці позбавлені ліцензій

З початку року на Житомирщині ювенальна поліція задокументувала майже 70 фактів продажу алкогольних напоїв чи цигарок особам, які не досягли повноліття. До відповідальності притягнуті і продавці, і власники торговельних закладів.

Профілактичні рейди поліцейських по торговельним закладам регіону з роз’яснювальною роботою серед продавців тривають. У ході таких заходів поліцейські нагадують працівникам торгівлі норми чинного законодавства щодо продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.


– Упродовж 7 місяців поточного року працівники підрозділів ювенальної превенції у різних громадах області задокументували загалом 67 адміністративних порушень, учинених продавцями продмагазинів, які реалізували неповнолітнім особам алкогольні напої. Такі випадки зареєстровані у громадах Житомирського району - 34, (у місті Житомирі - 9), Коростенського – 13, Новоград-Волинського – 12, Бердичівського – 8, - повідомила начальниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.


Усі матеріали були спрямовані на розгляд адміністративних комісій, рішеннями яких на продавців, причетних до правопорушень, були накладені штрафи на загальну суму близько 55 тисячі гривень.


Окрім того, поліцейські спрямували відповідні матеріали і до органів Державної податкової служби, за результатами розгляду яких власники торгівельних закладів сплатили майже 70 тисяч гривень штрафів. Також були анульовані 4 ліцензії на продаж підакцизних товарів.


Правоохоронці наголошують дорослим на суворішому контролі за дітьми у період літніх канікул. Також закликають громадян відповідальніше ставитись до визначених законодавством норм і правил поведінки, особливо якщо мова йде про належне виховання дітей і їх безпеку. Будьте прикладом для молоді: не порушуйте і не сприяйте вчиненню протиправних діянь дітьми і підлітками.

Вчора

Сторінки:
Нагору