БЕР
П'ятниця
29
12:50

​За тиждень поліція Житомирщини повернула додому 13 дітей

У період з 22 по 28 лютого житомирські правоохоронці допомогли встановити місцеперебування 13 юнаків і дівчат, ще одну неповнолітню втікачку нині розшукують. У переважній більшості випадків підлітки «не поспішали» додому через розваги із друзями, серед інших причин – непорозуміння з батьками або потяг до подорожування.

Загалом за останній тиждень зими до поліції надійшли 11 повідомлень про зникнення 14 підлітків. Найбільшу кількість дітей віком 14-16 років поліцейські шукали на вихідних.


Про зникнення двох братиків, які знаходились у стаціонарі лікарні у Малині, правоохоронцям повідомили медики. Обидва хлопці, віком 14 та 15 років, уже потрапляли у поле зору поліцейських, оскільки не вперше залишали і власну домівку. Утім, уже за годину місцезнаходження підлітків було встановлено. Як пояснили, ходили вони до магазина по смаколики.


16-річний житель Радомишльської громади, образившись на батьків, помандрував аж до столиці. За словами дорослих членів родини, після виховної розмови із сином вони тимчасово позбавили його ігрового планшета. Щоб «покарати» батьків, юнак пішов з дому. Так і не дочекавшись його повернення, увечері рідні звернулись до правоохоронців. На щастя, хлопця знайшли швидко, щоправда, у Києві, де він гуляв вулицями. Наразі парубок удома під наглядом батьків.


Ще одна 15-річна юначка з одного із сіл Черняхівської громади змусила неабияк похвилюватись бабусю. Дівчина з друзями допізна відпочивала у сусідньому селі, а потім перестала виходити на зв'язок. Поліцейські знайшли її близько 4 ранку і повернули додому.


У Бердичеві 16-річна дівчина пішла до найближчого пункту поштового зв’язку і не повернулась. Уранці наступного дня мати звернулась до поліції. Працівники ювенальної превенції, що називається, вистежили пропажу через соціальну мережу, де з’явились її світлини відпочинку у компанії друзів. Відтак уже за годину місце перебування дівчини було встановлено, а її саму поліцейські повернули додому.


У Хорошівській громаді минулого тижня шукали 12-річного «прогульника» школи, який зранку пішов з дому на навчання, однак на уроках так і не з’явився. До кінця дня він самостійно повернувся, однак неабияк здивувався, що з його хитрощами тепер обізнані і поліцейські.


Наразі тривають пошуки 13-річної жительки Житомирського району Вікторії Фурікової, яка пішла з дому 27 лютого. Уранці 1 березня дівчина виходила на зв'язок з рідними, однак її місцеперебування нині невідоме. Правоохоронці мають обґрунтовані підозри, що вона перебуває у селищі Озерному.


На вигляд розшукуваній 15 років, має худорляву тілобудову, довге русяве волосся.


Була одягнена у чорну куртку з хутром, світло-коричневі черевики.

Шановні житомиряни! Якщо ви володієте інформацією про місцезнаходження дівчинки, зателефонуйте за номером (067)137 29 70 або 102.


Поліцейські закликають усіх громадян, які мають на вихованні неповнолітніх дітей, уважніше ставитися до своїх батьківських обов’язків. Не залишайте дітлахів без нагляду, потурбуйтеся про наявність постійного телефонного зв’язку з дітьми, цікавтеся колом друзів та інтересів ваших чад. І не соромтеся запитати, де знаходиться і чим займається ваша дитина у той чи інший час доби. У разі виникнення неприємних ситуацій, заручіться підтримкою поліції. Телефон «102» працює цілодобово.

Теги: поліція

Вчора

Сторінки:
Нагору