КВІ
Четвер
18
17:22

​Засобів індивідуального захисту в Новограді-Волинському достатньо

Про це сказав начальник обласного управління охорони здоров'я Миколи Суслика, відповідаючи на питання журналістів про відеозвернення медсестри з Новограда-Волинського щодо відсутності у відділеннях лікарні засобів індивідуального захисту.

За словами Миколи Суслика, у вівторок, 21 квітня, під час селекторної наради за участі майже сотні закладів охорони здоров'я жодної заявки на засоби індивідуального захисту не поступало. 23 квітня після того, як на обласну базу спецмедпостачання надійшли засоби індивідуального захисту, їх також роздали довільно, без заявок.


Микола Суслик сказав, що по Новограду-Волинському на вівторок було 637 ізоляційних халатів, 2417 респіраторів, 438 костюмів біозахисту, 708 масок, 567 окулярів, 3000 рукавичок.


Що стосується механізмів зараження і інфікування медичних працівників, то ситуацію потрібно буде вивчати. Зараження могло відбутися як в медичному закладі, так і в побуті, оскільки, зі слів Миколи Суслика, і медичні працівники, і пацієнти не завжди говорять правду про свій епіданамнез.


Також Микола Суслик поінформував, що у Новограді-Волинському один пацієнт, хворий на коронавірус, перебуває в реанімації, інший – в інфекційному відділенні. Педіатричне відділення, в якому працює медсестра, що захворіла на коронавірус, не обслуговує пацієнтів, хворих на COVID-19.

Вчора

Сторінки:
Нагору