КВІ
Четвер
18
20:49

​Засуджено бердичівську продавчиню, яка закликала покупців підтримувати росію

Суд постановив обвинувальний вирок 54-річній жительці Бердичева, котра займалась колабораційною діяльністю. Встановлено, що у липні цього року під час своєї роботи у хлібному магазині жінка у присутності декількох громадян публічно заперечувала здійснення російської збройної агресії проти України й закликала до підтримки рішень та дій країни-агресора.

Справа надійшла до суду разом із клопотанням про розгляд у спрощеному провадженні, до якого було долучено письмову заяву жінки про повне визнання вини й погодження на такий розгляд. За його наслідками бердичівлянку було визнано винуватою у кримінальному проступкові, передбаченому частиною першою статті 111 КК України, та призначено єдине можливе покарання у межах санкції даної статті – позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.


Органами досудового розслідування не було встановлено, що жінка під час вчинення кримінального правопорушення займалась діяльністю з якою воно було би безпосередньо пов’язане.


Для досягнення мети покарання, збереження в умовах воєнного стану української нації та держави, суд дійшов висновку про доцільність позбавлення обвинуваченої права обіймати посади державної служби і місцевого самоврядування строком на 11 років. Під час визначення міри покарання було враховано ступінь тяжкості скоєного, дані про особу бердичівлянки, її щире каяття та сприяння розкриттю правопорушення.


Вирок набере законної сили після закінчення 30-денного строку на подання апеляційної скарги, якщо її не буде подано.

Вчора

Сторінки:
Нагору