БЕР
Четвер
28
19:20

​Затримали підозрюваного у жорстокому вбивстві 18-річної дівчини на Житомирщині

Фактично протягом доби правоохоронці розкрили резонансне вбивство 18-річної дівчини. За підозрою в його вчиненні 20 вересня затриманий 24-річний житель Андрушівської громади. Сподіваючись уникнути відповідальності, він переховувався в лісопосадках за селами. Слідчі вилучили речові докази його причетності до тяжкого злочину. Досудове розслідування триває. 

Нагадаємо, тіло 18-річної дівчини, яка з п’ятниці не повернулась додому з прогулянки, було виявлене 19 вересня у заростях на околиці с. Гальчина Андрушівської громади, за 600 метрів від місця проживання.


На тілі фахівці зафіксували ушкодження, які вказували на насильницьку загибель. За висновками експертів, смерть дівчини настала від механічного удушення.


На місці події поліцейські слідчо-оперативних груп вилучили слідову інформацію та низку речових доказів. Водночас правоохоронці опитали жителів села і встановили коло осіб, з якими спілкувалась дівчина в останні дні. Оперативники ретельно перевіряли кожного з друзів чи знайомців загиблої, а також розглядали інші версії ймовірного розвитку подій.


У рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України правоохоронці провели інші слідчо-розшукові заходи.


Так, у ході поліцейських перевірок виявилось, що одного із молодиків, з ким юначка підтримувала стосунки, немає ні вдома, ні за місцем роботи. Ніхто з рідних і друзів 24-річного жителя сусіднього села не міг сказати, де знаходиться чоловік. Натомість під час невідкладних слідчих дій правоохоронці вилучили з його оселі низку речей, що могли свідчити про причетність до злочину.


Молодика оперативники знайшли 20 вересня. Він переховувався у лісопосадках за селом. За погодженням з Бердичівською окружною прокуратурою правоохоронці затримали його у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.


Попередньо відомо, що увечері 16 вересня дівчина зустрілась зі своїм знайомцем на околиці села. Невдовзі між ними зав’язалась суперечка, під час якої парубок і позбавив юначку життя. Раніше у поле зору поліції він не потрапляв.


Нині вирішується питання про оголошення затриманому підозри в умисному вбивстві. Запобіжний захід йому визначить суд.

За вчинене молодикові може загрожувати від 7 до 15 років позбавлення волі.



Сторінки:
Нагору