КВІ
П'ятниця
19
09:10

​Житомир долучився до всеукраїнського челенджу на відзначення 50-річчя пісні "Червона рута"

Курсанти Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова приєдналися до всеукраїнського челенджу, присвяченого 50-річчю пісні Володимира Івасюка "Червона рута". Гурт "Нащадки генерала Петріва" виконав "Червону руту" в онлайн форматі.

За словами солістки гурту, курсантки військового інституту Юлії Чернишевої, взяти участь у флешмобі вони вирішили, щоб пісню "Червона рута" чули по всій Україні якомога більше людей:

"Пісня для кожного з нас асоціюється з дитинством, адже завжди виконують всі її в родинному колі. В нашому військовому інституті є багато талановитих людей і ми хочемо, щоб цю пісню в нашому виконанні почули по всій Україні".

Барабанник гурту, курсант Антон Підкевич каже: репертуар у них різноманітний, але йому більше до вподоби класична музика:

"Граємо дуже різну музику – від класичних рок-балад, типу "Led Zeppelin" та "Deep Purpl", до тієї ж таки української класики і "Червоної рути". А взагалі, наш репертуар багатогранний та різноманітний".

Керівник музичного гурту "Нащадки генерала Петріва" Віктор Білохвостов говорить, що офіцер має бути гармонійно розвиненою людиною, тому своє завдання він вбачає у вихованні в курсантів патріотизму та любові до рідної музики.

Флешмоб #Червонарута50challenge ініціювали вінницькі митці, які закликали артистів з України та всього світу підтримати челендж на відзначення 50-річного ювілею пісні "Червона рута". Для цього потрібно записати власне виконання пісні та викласти його на Youtube з хештегом #Червонарута50challenge. Челендж триватиме до вересня, після його завершення відео, зібрані за цим хештегом, планують передати до колекції музею Володимира Івасюка у Чернівцях.

"Червону руту" Володимир Івасюк написав у 1970 році під час навчання у Чернівецькому медичному інституті. У вересні того ж року на Театральній площі міста Чернівці у прямому ефірі телепрограми "Камертон доброго настрою" відбувалася її прем’єра. "Червону руту" виконав дует: автор пісні та Олена Кузнецова, а згодом і ансамбль "Смерічка" Левка Дутковського – пісню виконували солісти Назарій Яремчук та Василь Зінкевич.

Вчора

Сторінки:
Нагору