КВІ
Субота
20
07:01

​Житомир незламний: Екстрені пункти порятунку функціонують у публічних місцях і відділках поліції. ВІДЕО

Пункти Незламності, обладнані найнеобхіднішими речами для тепла і зв’язку, запрацювали у населених пунктах Житомирщини та в обласному центрі. Про безпеку громадян у визначених місцях дбають правоохоронці та рятувальники ДСНС. Необхідну допомогу можна отримати і в адміністративних приміщеннях підрозділів поліції.

Це Пункт Незламності розташований на території освітнього закладу. Шатер здатен умістити кілька десятків людей у разі виникнення критичних ситуацій з водо- та електропостачанням через ворожі ракетні обстріли інфраструктури України. Для забезпечення правопорядку біля пункту порятунку чергують поліцейські, а за пожежною безпекою наглядають рятувальники УДСНС.


– Сюди можуть приходити люди, щоб зігрітися і зарядити мобільні телефони. Маємо металеві печі, запаси дров, електрогенератори, воду, - словом, те, що найперше необхідно людині в критичній ситуації. Приходьте, користуйтеся, будь ласка, - каже пожежний-рятувальник підрозділу УДСНС в області Віталій Яцько.


Наразі, коли світло у помешканнях житомирян відновлено після останнього ворожого ракетного обстрілу міст України, люди не поспішають до пунктів обігрів. Воліють запастися необхідними речами у домівках. Однак, прораховуючи перспективи, жваво цікавляться інформацією про створені Пункти Незламності для вимушеного перебування у них.


– Закупила свічки і таке інше додому. Звісно, краще в своєму помешканні перебути, але розумію, що може статись по-різному. Тому побачила потрібну інформацію про загальні пункти обігріву поряд з домівкою і зауважила інші адреси, - коментує житомирянка Людмила.


– Знаємо і про те, що у відділки поліції можна зайти і зарядити телефони мобільні, перебути там якийсь період, якщо не буде світла. А як зникне зв'язок, то чули, що поліцейські будуть їздити вулицями і сповіщати про оголошення «Повітряної тривоги», - доповнюють одна одну студентки житомирських вузів Тетяна і Наталія.


До речі, один із таких рятівних пунктів обладнаний і в Житомирському райуправлінні поліції (вул. Лесі Українки, 17).


– Ось маємо окреме приміщення в адміністративній будівлі, де можна і зігрітись, і попити гарячого чаю чи кави, перекусити щось, зарядити ґаджети. Окрім того, поліцейські можуть допомогти дістатись інших Пунктів Незламності, у разі необхідності. Звертайтесь – допоможемо, - запрошує т.в.о. начальника Житомирського РУП Віталій Княгницький.

Теги: відео

Вчора

Сторінки:
Нагору