КВІ
Субота
20
08:43

​Житомирян попереджають про сильний туман

За повідомленням Житомирського Гідрометцентру, вночі та вранці найближчої доби очікується туман та зниження видимості до 200 метрів. Температура повітря значно не зміниться.

Осінні перепади температур стають причиною утворення туману. Що особливо небезпечно для водіїв, адже, видимість значно падає. Нагадуємо про заходи, що стануть в пригоді за такої погоди.


- Протитуманні фари. Звичайне світло фар не допомагає впоратись із туманом, або й навпаки — розсіюється в імлі, засліплюючи водія. Найкраще використовувати протитуманні фари.


- Будьте обачні із задніми фарами інших авто. Треба обережно вдивлятись в туман і концентруватись на дорозі. Намагаючись взяти за орієнтир червоне світло автомобіля, що попереду, ви ризикуєте дізнатись в останню мить, що він не їде, а стоїть.


- Дистанція. Замість звичних двох секунд дистанції варто збільшити відстань до п’яти секунд. Такий запас часу необхідний для того, щоб, коли з туману з'явиться рухомий чи статичний об’єкт, по-перше, ви матимете час на реагування, а по-друге, системи автомобіля встигнуть здійснити всі необхідні процеси для гальмування.


- Туманний лід. Нічні заморозки і вранішній туман стають циклом — туман осядає на дорозі тонкою плівкою і замерзає, а вранці тане і знову випаровується. Пізньої осені особливо ретельно контролюйте швидкість руху.


- Зупиніться. Коли туман стає справді непроглядним, з’їдьте вбік та зачекайте - зазвичай це швидко минає завдяки вітру. Їхати в дуже густій імлі, відчуваючи себе частиною фільму «Silent Hill» зовсім не фантастично, адже небезпечні моменти швидко нагадують про ймовірні наслідки.


Усім безпечних шляхів! Бережіть себе та своїх близьких!

Вчора

Сторінки:
Нагору