КВІ
П'ятниця
19
10:42

​Житомирянин у будь-яку погоду напередодні Нового року купається у річці

Житомирянин Анатолій Мартинюк у будь-яку погоду напередодні Нового року здійснює свій обов'язковий ритуал – купання у річці. Чоловік каже, що у такий спосіб позбувається всього негативного, що накопичилось за рік.

Хто на корпоратив, хто до бані, а житомирянин Анатолій Мартинюк напередодні Нового року у будь-яку погоду приїздить на Селецький кар'єр. Кореспондентам Суспільного чоловік розповів, що там він проходить своєрідний обряд очищення:


"Вода – не тепла, прохолодна, десь градусів біля трьох-чотирьох тепла. Настрій хороший. Ідемо оздоровлюватись із вірою у Бога. Купатися!"


У воді Анатолій перебуває 2-3 хвилини. Обов'язково пірнає і читає молитву – просить у всевишнього здоров'я на наступний рік для себе і своєї родини. У холодній воді Анатолій купається не тільки на Новий рік. Він розповів, що приїздить на кар'єр, коли відчуває потребу зняти втому чи оздоровитися. За словами Анатолія Мартинюка, розроблена ним система оздоровлення сприяла одужанню від кількох хронічних хвороб:


"У мене було дуже багато різних захворювань, але завдяки купанню, оздоровленню і спеціальним фізичним навантаженням, я оздоровив своє тіло і душу".


Проте лікарка Людмила Бондаренко наголошує, що до моржування потрібно готуватися заздалегідь:


"Для того, щоб піддати організм такому виду загартування, необхідно пройти повне медичне обстеження, порадитися з сімейним лікарем і почати готувати організм до моржування у теплу пору року".

Вчора

Сторінки:
Нагору