БЕР
П'ятниця
29
04:36

​Житомирянин Юрій Мілованов створює малюнки маршрутами пробіжок, плавання, їзди на велосипеді

Житомирянин Юрій Мілованов створює малюнки маршрутами пробіжок, прогулянок, їзди на велосипеді та плавання на човні. У його колекції – 15 бігових малюнків. Це зображення тварин, портрети людей та українські символи.

Юрій Мілованов розповів Суспільному, що його хобі з'явилося спонтанно – після пробіжки у Зарічанському лісі за межами Житомира маршрут нагадав свійську птицю – курку:


"Дистанція була приблизно 25 кілометрів, ми потрапили в болото, намочили ноги, тому цей маршрут називаємо "Мокра курка".


В колекції Юрія – 15 бігових малюнків вулицями Житомира та за його межами. Це – портрети людей, зображення тварин, українські символи. Біговий малюнок із найдовшим маршрутом – у 120 кілометрів.


"Він називається "Босфор можливий", там я зобразив свого тренера".


Юрій показав і старт стежки, що має назву "Лісова Україна". Її маршрут зображує контур нашої країни. Юрій Мілованов розповів, що 10 кілометрів дистанції подолав за годину. Карта України – це один із трьох маршрутів у Зарічанському лісі. Юрій каже, що створити малюнок можна завдяки мобільному додатку, який запам'ятовує маршрут:


"Фіксуємо на годинник, на трекер свій маршрут, потім приходимо додому і домальовуємо".


Юрій розповів, що спочатку малюнки виникали спонтанно, а згодом він почав складати маршрути за попередньо намальованими зображеннями:


"Зараз я беру якийсь малюнок, перетворюю його на маршрут і біжу цим маршрутом".


Один зі створених маршрутів – це зображення бика, одна з ліній якого пролягає через Замкову гору у Житомирі, каже Юрій:


"Тут я пробігав, коли малював бика. Ось десь тут – копитце. Бик – це символ цього року, тому вирішив бігти по такому маршруту, контур якого нагадує бика".


Юрій зауважив, що у місті складніше створювати бігові малюнки, тому що намальована лінія зображення може пролягати через будинок чи будь-яку іншу конструкцію:


"Ось перешкода, вона мені заважає намалювати, тому я ставлю паузу, оббігаю перешкоду і далі продовжую малювати. Я малюю 5-ма способами: біг, велосипед, плаваючи, пішки та на човні".


Під час зйомок сюжету Юрій увімкнув пристрій, який відслідкував увесь шлях знімальної групи. Відтак, у спортсмена зявилася ідея для наступного бігового малюнку:


"Ви не бачили, а я засік, щоб перевірити, як ми їхали. Придивляюся до зображення: це щось схоже на мікрофон".

Вчора

Сторінки:
Нагору