КВІ
П'ятниця
19
22:32

​Житомирянину, який з автомата відкрив стрільбу по поліцейським, обрано тримання під вартою без права застави

30 березня судом визначено запобіжний захід 35-річному житомирянину, який відкрив стрільбу по поліцейським під час його затримання. Подія сталась увечері 26 березня в одному з будинків обласного центру. На період досудового розслідування чоловік перебуватиме під вартою.

Підозрюваний розшукувався Житомирським відділом поліції з листопада 2019 року як особа, яка ухиляється від визначеного судом покарання у вигляді позбавлення волі на термін 5 років за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. Крім того, раніше чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності за учинення умисного вбивства і був засуджений до 10 років ув’язнення.


Нині йому оголошено про підозру у вчиненні посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 ККУ) та незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами (ст. 263 ККУ). Під час затримання у нього було вилучено автоматичну зброю та набої до неї.


Відтак, окрім уже ухваленого вироку щодо позбавлення волі, чоловікові загрожує покарання на більш тривалий термін ув’язнення аж до довічного.

Сторінки:
Нагору