БЕР
П'ятниця
29
00:35

​Житомирянка за «порятунок» доньки віддала шахраям понад 20 тис

4 січня, щонайменше троє жителів області добровільно передали ошуканцям власні заощадження, повіривши в їх класичні схеми обману. Не довіряйте нікому у майнових та фінансових справах. Перевіряйте особисто усю отриману інформацію. Застережіть інших від можливих шахраїв.

69-річна житомирянка просто вдома віддала незнайомцеві 10 тисяч гривень та 400 доларів, сподіваючись таким чином допомогти доньці. Насправді жодних неприємностей з її рідними не відбувалось. А спрацювала класична схема про нібито вчинення дорожньо-транспортної пригоди та залагодження питання притягнення за її скоєння до відповідальності.


Інша жителька обласного центра, 79-річна пенсіонерка, «рятувала» сусідку і теж передала невідомо кому 10 тисяч гривень. Жінка повірила у ту ж байку, озвучену у телефонній розмові незнайомцем про ДТП і т.п.


А у Бердичеві 35-річний чоловік позбувся телефону, віддавши його до рук свого малознайомого гостя. Той забрав гаджет і поспішив зникнути з оселі.


Нині в усіх випадках поліцейські відкрили кримінальні провадження за ознаками правопорушень, передбачених ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває встановлення причетних осіб.

Вчора

Сторінки:
Нагору