БЕР
П'ятниця
29
14:07

​Житомирщина в "жовтій" зоні: скільки шкіл та садочків працюватимуть у звичних умовах

Станом на 21 вересня в умовах обмежень "жовтої" зони, яку в Україні вводять з 23 вересня, у звичному режимі зможуть навчатися учні 37 % шкіл та вихованці 59 % садочків Житомирщини. Про це Суспільному розповів заступник начальника управління обласного департаменту освіти і науки Юрій Салімонович.

За його словами, всього в області налічується 572 школи включно із закладами спеціальної освіти (спецшколами). У 212 з них (37 % від загальної кількості) першу вакцину від коронавірусу зробили понад 80 % працівників, що дає змогу цим навчальним закладам продовжувати працювати у звичному режимі під час "жовтої" зони. Також першою дозою вакцинувалися 80 і більше відсотків працівників 386 садочків – це 59 % від загальної кількості дошкільних закладів, котрих в області налічується 651.


"Якщо говорити про підвідомчі заклади нашого обласного департаменту освіти і науки, то першою вакциною там вакцинувалися уже 86,2 % освітян. До підвідомчих у нас відносяться вісім закладів фахової передвищої освіти, які підпорядковуються міністерству, але фінансуються областю, два центри позашкільної освіти і заклади спеціальної освіти або, як їх називають, заклади інституційного догляду. Якщо говорити про кількість працівників цих закладів, які зробили обидві вакцини, то вона складає 59,4 % від загалу", – поінформував Юрій Салімонович.


БЕРДИЧІВСЬКИЙ РАЙОН

Найбільше освітян, котрі зробили першу вакцину від коронавірусу – у Бердичівському районі. Станом на 21 вересня, там вакцинувалися 78 % працівників. Дві вакцини зробили 57,3 % освітян. За словами Юрія Салімоновича, практично всі територіальні громади виконали норму вакцинації у 80 % і більше. Найменший відсоток у Ружинській громаді, де першу вакцину зробили 62,1 % освітян.


ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН

"Другим за кількістю вакцинованих освітян є Житомирський район, де першу вакцину зробили 75,6 % освітян, а другу – 51,9 %. Тут певна особливість: у районі є громади, які мають високі відсотки вакцинації, і є багато громад, які мають не дуже високий показник вакцинації. Найбільше станом на зараз (21 вересня – ред.) – Потіївська громада (91,9 %). Перевищили показник 80 % Брусилівська, Житомирська, Коростишівська, Миропільська, Квітнева, Харитонівська, Городоцька та Старосілецька. Це лідери, які спокійно можуть працювати у "жовтій" зоні", – каже Юрій Салімонович.

Громади Житомирського району, в яких рівень вакцинації освітян складає понад 50 %:

Волицька, Вишевицька, Вільшанська, Березівська, Корнинська, Попільнянська.

Громади Житомирського району, в яких рівень вакцинації освітян складає понад 60 %:

Андрушківська, Новогуйвинська, Романівська, Тетерівська, Станишівська, Любарська, Черняхівська, Хорошівська, Глибочицька, Новоборівська та Курненська.

Також, за словами Юрія Салімоновича, ще в п’яти громадах Житомирського району практично вже досягли показника у 80 % вакцинації першою вакциною.


НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ РАЙОН

У Новоград-Волинському районі першу вакцину зробили 74,9 % освітян, другу – 61 %.

Громади Новоград-Волинського району, рівень вакцинації в яких 80 та більше відсотків:

Новоград-Волинська та Стриївська.

На межі досягнення рівня вакцинації у 80 % – Баранівська, Городницька, Дубрівська, Ємільчинська.

Громади Новоград-Волинського району, рівень вакцинації в яких понад 60 %:

Брониківська, Барашівська, Довбиська, Чижівська, Яруньська.

"Найгірша ситуація, причому не тільки в районі, а взагалі по всій області – у Піщівській громаді, – розповідає Юрій Салімонович. – Там показник вакцинації серед освітян складає 35,2 %. За інформацією керівництва громади, у вакцинації не зацікавлені не те що освітяни, а й інші жителі громади, включаючи батьків учнів".


КОРОСТЕНСЬКИЙ РАЙОН

У Коростенському районі рівень вакцинації серед освітян першою вакциною складає 67,5 % і 46,9 % – другою вакциною.

Громади Коростенського району, рівень вакцинації в яких понад 60 %:

– Гладковицька та Лугинська громади.

Громади Коростенського району, рівень вакцинації в яких понад 70 %:

– Чоповицька, Малинська та Іршанська.

В Коростенській громаді – 68,4 %, Білокоровицькій – 66,8 %, Горщиківській – 64,4 %, Овруцькій – 64,1 %, Словечанській – 63,8 %, Народицькій – 62,7 %, Ушомирській – 57,1 %, Олевській – 56,3 %.


ЖИТОМИР

За словами заступниці міського голови Житомира, Марії Місюрової, єдиною школою Житомира, у котрій рівень вакцинації освітян не досягнув показника у 80 %, є гімназія № 23. Це означає, що з 23 вересня гімназія має перейти на дистанційне навчання, якщо до того часу показники вакцинації в цьому навчальному закладі не сягнуть 80 %.

Сторінки:
Нагору