КВІ
Середа
24
20:29

Житомирська академічна хорова капела «Орея» святкує 35-річний ювілей

Житомирська академічна хорова капела «Орея» упродовж вже більш як 30 років підкорює глядачів не лише багатогранним співом, а і манерою виконання.

Сьогодні «Орея» – це справжній хоровий театр, який показує перспективу, в якій може розвиватися хоровий спів. Артисти капели мають найвищий професійний рівень та віддані своїй справі, майстерно володіють різними вокально-тембровими манерами виконання та мають особливий еталонний звук.


Академічна хорова капела «Орея» під керівництвом Олександра Вацека досягла неабияких творчих успіхів, зокрема:

здобула 5 «Гран-прі» на міжнародних хорових конкурсах;

посіла більше 20-ти перших місць та стала володарем спеціальних призів;

взяла участь більше ніж у 30-ти міжнародних хорових конкурсах і фестивалях та майже на кожному з них капела перемагала чи отримувала спеціальний приз;

дала більше 500 концертів «Орея» з О. Вацеком дала на Україні у Польщі, Чехії, Угорщині, Болгарії, Німеччині, Швейцарії, Італії, Іспанії, Нідерландах, Франції та Англії.


У 2011 році “Орея” здобула Гран-прі в Толосі (Іспанія) та 3 перших місця. Крім того, хор вперше отримав Гран-прі від журі та приз публіки — 99% слухачів віддали перевагу українському хорові, а також 2 перших місця в «Поліфонії» та «Фольклорі».


Довідково. Академічна хорова капела «Орея» була створена у 1986 році. Засновником, художнім керівником та головним диригентом капели єхормейстер, вокальний викладач, член журі багатьох конкурсів, аранжувальник, заслужений діяч мистецтв України Олександр Вацек.


За понад 30 років існування колектив, що складається із 28 співаків довів, що є одним із найоригінальніших українських мішаних хорів. Упродовж цього часу він став справжньою сенсацією у мистецтві. Професіоналізм «Ореї» полягає у створенні художніх образів, для яких слугує все – і характер звуку, і елементи режисерських підходів Олександра Вацека до кожного твору.


Репертуарна багатогранність хорової капели — це класична, народна, сучасна українська музика, твори зарубіжних композиторів у спектрі від старовинних шедеврів XVI століття до авангарду. Також особливістю капели є сценічна довершеність, надзвичайно яскраві та переконливі інтерпретації як добре відомих, так і нових сучасних хорових опусів.

Вчора

Сторінки:
Нагору