КВІ
Субота
20
14:03

​Житомирська область: упродовж минулої спекотної доби рятувальники ліквідували 5 загорянь сухостою

Спекотна літня пора вносить свої корективи у збільшення кількості пожеж на відкритих територіях області. Упродовж минулої доби рятувальники регіону ліквідували 5 таких загорянь на загальний площі 14,5 га. З початку ж року кількість пожеж у природних екосистемах складає 566, а пройдена вогнем площа - майже 1060 га.

Так, 28 червня о 14:45 у с. Квітневе Житомирського району виникло загоряння сухої рослинності в межах населеного пункту на площі 5 га. Вогонь загрожував перекиданням на газорозподільний пункт та електропідстанцію до яких залишалося біля 50 м, а також на очерет, по якому полум'я могло дістатися житлового сектора сусіднього села.

Завдяки вправним та оперативним діям фахівців ДСНС у складі 5 чоловік особового складу трохи більше чим за годину розповсюдження полум'я вдалося зупинити на вищезазначеній площі. В результаті вогнем знищено сухостій на площі 5 га.


А поблизу с. Велика Цвіля Новоград-Волинського району 6 рятувальників загасили палаючий сухостій на площі 2,5 га, що швидко поширювався до населеного пункту.


Також загоряння сухостою, які нічому не загрожували, ліквідовані поблизу с. Українка Коростенського району та сіл Краївщина і Високе Житомирського району.


Під час усіх пожеж загиблих та травмованих не має. Наразі остаточні обставини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

Теги: пожежа

Вчора

Сторінки:
Нагору