БЕР
Четвер
28
16:15

​Житомирська область: за добу рятувальники області ліквідували 11 загорянь сухої рослинності

Минулої доби в екосистемах восьми районів області виникли пожежі, внаслідок яких вигоріло 19 га сухої трави. В деяких районах бійці ДСНС виїжджали на гасіння сухостою навіть по декілька разів.

Зокрема, о 15:03 пулинські бійці ДСНС виїжджали на гасіння сухостою у с. Слобідка. По прибуттю з’ясувалося, що за селом на відкритій території декількома осередками горить суха трава. Існувала загроза розповсюдження полум’я на лісовий масив, відстань до якого складала близько 50 м. Крім того, поруч з займанням проходила залізнична колія. Однак рятувальникам вдалося швидко відбити вогонь, не допустивши його поширення. До деяких осередків крізь зарослі машиною під’їхати було не можливо, тому в тій частині фахівці ДСНС гасили полум’я за допомогою підручних засобів. О 15:40 пожежу локалізовано на площі близько 2 га та о 18:59 – ліквідовано.


Причини виникнення усіх загорянь встановлюються фахівцями.


Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій, не розводити багаття у вітряну погоду та не викидати недопалки у траву чи на узбіччя доріг. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».

Сторінки:
Нагору