БЕР
Четвер
28
19:35

​Житомирська СБУ викрила мешканця Кіровоградщини, який продавав щодня через інтернет до 10 кг вибухівки

СБУ викрила новий канал незаконного збуту вибухових речовин. Мешканець Кіровоградщини постачав своїм «клієнтам» до 10 кг пороху у день. За попередньою інформацією, з нелегального бізнесу ділок одержав «прибуток» у мільйони гривень. Перевіряється інформація щодо використання цього пороху для підпільного виробництва боєприпасів.

За даними слідства, протиправну діяльність організував мешканець Олександрії Кіровоградської області. Ділок продавав оптові партії пороху іноземного виробництва у різні регіони країни. Для пошуку клієнтів він використовував спеціалізовані інтернет-платформи і переправляв товар замовникам через сервіси поштового зв’язку.

Гроші за продаж вибухової речовини зловмисник одержував на банківську картку. Під час слідчих дій правоохоронці виявили у підозрюваного:

- понад 100 кг іноземної вибухової речовини;

- реактивну протитанкову гранату;

- декілька одиниць вогнепальної зброї, у тому числі автомат Калашникова, пістолет-кулемет Шпагіна та пістолет ТТ;

- майже 2 тис. набоїв різного калібру.


Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення, насамперед джерел надходження пороху із-за кордону.


Заходи із викриття зловмисника проводилися співробітниками Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими ГУ Національної поліції у області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Сторінки:
Нагору