КВІ
Середа
24
14:06

​Житомирське "Полісся" вдома програло київській "Оболоні"

26 вересня у 10 турі Чемпіонату України з футболу серед команд І ліги житомирське "Полісся" на власному полі поступилося київському клубу "Оболонь" з рахунком 1:4. Матч проходив на центральному стадіоні Житомира.

На старті обидві команди пристосовувалися до гри один одного, тому матч почали спокійно. На четвертій хвилині Павло Лук'янчук порушив правила проти Дмитра Шастала з "Полісся", за що арбітр Анатолій Абдула (Харків) призначив штрафний, який житомиряни не змогли успішно реалізувати – після удару Артема Козака м'яч пролетів поруч зі стійкою воріт.


На 12 хвилині "Оболонь" мала шанс забити, але м'яч влучив у виставлену руку гравця "Полісся", у результаті чого Анатолій Абдула призначив 11-метровий. Пробивав пенальті Артур Мурза, котрий і відкрив рахунок на 13 хвилині матчу. 1:0 – "Оболонь" виходить вперед.


На 16 хвилині футболісти "Полісся" комбінаційно розхитали захист "Оболоні" – Василь Грицук пробив у ворота суперника з подачі Артема Козака, але м'яч потрапив прямо в руки голкіпера "Оболоні".


На 32 хвилині матчу Микита Безуглий з "Оболоні" отримав жовту картку за фол в центрі поля проти Євгенія Морозка. У першому таймі "Полісся" атакувало частіше і створювало більше гострих моментів біля воріт суперника, однак на кінець тайму рахунок лишився без змін – 1:0 на користь "Оболоні". Ситуація не змінилася і за дві хвилини доданого арбітром часу. Команди пішли на перерву з рахунком 1:0.


Другий тайм стартував із заміни у команді "Оболоні" – на поле вийшов Олексій Щебетун. Суперники "Полісся" одразу взяли ініціативу на себе, перевівши гру на половину поля житомирської команди. На 48 хвилині матчу Артур Мурза вийшов віч-на-віч із житомирським голкіпером і успішно пробив по воротах "Полісся", оформивши дубль у матчі.


У відповідь "Полісся" активізувалося і на 53 хвилині матчу після довгої передачі з центру поля Артем Козак обвів київського голкіпера і, пробивши в дальній від себе кут, забив м'яч у ворота "Оболоні". Рахунок 1:2 на користь "броварів".


На 55 хвилині матчу після довгої передачі вперед футболістами команди "Полісся" Андрій Сахневич жорстко зіграв проти Івана Матяжа з "Оболоні", за що отримав від Артема Абдули жовту картку.


На 58 хвилині матчу Дмитро Шастал зробив навіс, але м'яч до воріт не потрапив, пролетівши поруч із дальньою стійкою. Гості та господарі поля поперемінно обмінювалися атаками, створюючи гострі моменти у штрафному майданчику один одного, та намагалися пресенгувати суперника.


На 61 хвилині тренер команди "Полісся" Юрій Калітвінцев зробив заміну – на поле замість Євгенія Морозка вийшов Максим Андрущенко. На 66 хвилині заміну в команді "Оболоні" зробив її тренер Валерій Іващенко: замість Костянтина Чернія на поле вийшов Алекс Чідомере. На 75 хвилині Іващенко замінив Артура Мурзу Єгором Прокопенком.


Після цього гості знову почали активніше тиснути на половині поля житомирян. На 76 хвилині кияни створили гострий момент, але м'яч потрапив у стійку.


На 78 хвилині матчу Юрій Калітвінцев замінив Артема Козака на Олександра Глаголу.


За хвилину, коли житомиряни лишили свою половину поля майже вільною, Олексій Лобов пробив по воротам "Полісся", забивши гол. Рахунок 1:3 на користь "Оболоні". На 28 хвилині "бровари" знову створили гострий момент, але Заурі Махарадзе м'яч піймав.


На 85 хвилині "Оболонь" зробила ще одну заміну: Олег Слободян замінив Ігоря Мединського.


На 88 хвилині гості почали чергову атаку, але м'яч знову влучив у стійку воріт, відскочивши від якої, потрапив до Олексія Лобова, який оформив дубль у ворота житомирських "вовків". Рахунок 1:4. Після цього деякі вболівальники покинули трибуни.


Також на 90 хвилині Руслан Бабенко з "Полісся" отримав жовту картку від арбітра за жорстку гру проти футболіста команди-суперника, а "Оболонь" заявила про чергову заміну – замість Олександра Османа вийшов Дмитро Олійник.


Рахунок 1:4 протримався до кінця матчу і не змінився у додаткові дві хвилини часу, додані арбітром.


За результатами матчу "Полісся", маючи в активі 16 очок, опустилося в турнірній таблиці І ліги з третього на четверте місце, а "Оболонь" зі своїми 17 очками піднялася з шостого місця на третє.

Вчора

Сторінки:
Нагору