БЕР
П'ятниця
29
09:31

​Житомирські бібліотекарі напередодні професійного свята вийшли на вулицю поспілкуватися з читачами

29 вересня, напередодні професійного свята, житомирські бібліотекарі вийшли на Новий Бульвар, щоб поспілкуватися там зі своїми читачами. В бібліотеці облаштували виставку книг про українських меценатів ХІХ-ХХ століть і раритетних видань, вилучених митницею.

Через карантинні обмеження заходи з нагоди професійного свята вирішили проводити камерно, розповіла кореспондентам Суспільне.Житомир заступниця директора Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Ольжича Світлана Прядченко.


Житомирянка Людмила Маєвська каже, що на пропозицію відвідати книгозбірню відгукнулася однією з перших:


"Незважаючи на те, що досконало володію сучасною електронікою і технікою, книга завжди залишається книгою. Коли ти береш в руки книгу, яка пахне фарбою, де кожне слово до тебе щось промовляє, то зовсім інше".


На першому поверсі бібліотеки – рідкісні видання ХІХ-ХХ століть. Ці книги вилучили українські митники та передали до фондів обласної бібліотеки. В експозиції – історичні, релігійні, технічні, медичні, мистецькі видання.


Також цього дня можна було безкоштовно записатися до бібліотеки.


Заходи до Всеукраїнського Дня бібліотек, який відзначається 30 вересня, розраховані на два дні. 30 вересня художники та фотомайстри проведуть для відвідувачів мультимедійні презентації своїх робіт.

Вчора

Сторінки:
Нагору