БЕР
П'ятниця
29
09:10

​Житомирські депутати створили міжфракційну депутатську групу «Рівні можливості»

Відповідний меморандум про створення підписали 8 депутатів, представники 3 політичних сил, до складу групи увійшли 7 жінок та 1 чоловік. Також присутні затвердили положення про діяльність групи.

«Сподіваємось дану ініціативу підтримають й інші, адже вперше в історії міської ради дотримано гендерну квоту серед новообраних депутатів», - зауважила голова депутатської групи Людмила Янушевич.


Нова депутатська група планує працювати над забезпеченням рівних прав та можливостей різних соціальних груп Житомирської міської ОТГ і протидіяти домашньому насильству.


До складу депутатської групи увійшли:

Людмила Янушевич – політична партія ВО «Батьківщина» - голова

Лідія Чередніченко - політична партія «Слуга народу» - заступник голови

Катерина Молодецька - політична партія «Пропозиція» - секретар

Тетяна Онопрієнко – політична партія «Пропозиція»

Олена Розенблат – ВО «Батьківщина»

Неля Ковалюк – політична партія «Пропозиція»

Ірина Гладка - політична партія «Слуга народу»

Віктор Клімінський - політична партія «Слуга народу»


«В Україні було створено близько 106 таких груп на рівні різних видів рад. Можливості, які дає така міжфракційна група – це рівні можливості для всіх депутатів з вирішенням гендерних, соціальних, стратегічних питань. Обєднання людей за своїми цінностями, внутрішніми переконаннями, ті депутати, які хочуть бути корисними своїй громаді і робити конкретні справи для житомирян», - зауважила Оксана Давиденко, консультантка з роботи міжфракційних груп .


Відповідно до положення група має на меті здійснювати моніторинг процесів, пов'язаних з розвитком та реалізацією політики рівних можливостей в усіх сферах суспільного життя міста; здійснювати аналіз і оцінку впливу на жінок і чоловіків нормативно-правових актів, програм, проєктів, прийнятих міською радою, там де є необхідність, ініціює їх перегляд задля утвердження політики рівних прав і можливостей в місті; сприяти підвищенню обізнаності депутатів міської ради щодо тендерної політики й можливостей її імплементування; ініціювати діалог між представниками громадськості й політичними партіями, щодо забезпечення рівного доступу до процесу прийняття рішень і рівної представленості жінок і чоловіків в політичних структурах; ініціювати діалог між представниками громадськості, політичними партіями й ЗМІ, щодо забезпечення рівної представленості жінок і чоловіків в публічних матеріалах ЗМІ; сприяти інформуванню громадян міста про політику рівних прав і можливостей.

Вчора

Сторінки:
Нагору