БЕР
П'ятниця
29
12:28

​Житомирські лісівники активно борються з лісопорушниками

21 рейдова бригада державних лісогосподарських підприємств Житомирщини щоденно проводить цілодобову охорону лісових масивів. Лісова охорона і вдень, і вночі патрулює ліси, вистежує лісорубів-нелегалів, затримує їх, нерідко вступаючи з останніми в «нерівний бій», ризикуючи власним здоровям і навіть життям. До складу рейдових груп залучаються і представники правоохоронних органів, однак любителі легкої наживи не полишають свою «чорну» справу.

24 липня лісова охорона державного підприємства «Баранівське ЛМГ» під час проведення рейду виявила факт незаконного рубання 11 дерев дуба в Биківському лісництві. На місце події лісівники викликали слідчо-оперативну групу Романівського ВП.


За слідами транспорту, на якому зловмисники вивезли вкрадене, частину деревини лісова охорона з працівниками поліції знайшли поблизу с. Покостівка Житомирського р-ну. Деревина вилучена та доправлена до Романівського ВП. За цим фактом Романівським відділенням поліції порушено кримінальне провадження проводяться першочергові слідчі дії. Збитки, заподіяні лісу, складають 301 тис. грн.


Триває розслідування і факту лісопорушення, виявленого лісовою охороною Олевського лісгоспу. 25 липня майстер лісу Кам'янського лісництва виявив факт самовільного рубання 9 дерев дуба на самій межі з Рівненщиною. Варто зазначити, що «чорні» лісоруби з сусідньої області скоїли не одну резонансну крадіжку лісу на території держлісфонду Житомирщини.


Відтак і цього разу сліди кінної підводи вказували на те, що деревину вивезено до села Кісоричі Сарненського району. На місце події викликано поліцію, триває розслідування. Шкода, заподіяна лісовому господарству, складає майже 105 тисяч гривень. З початку цього року лісова охорона держлісгоспів області виявила 123 випадки незаконних рубань дерев.


Цими діями зловмисники заподіяли лісам шкоди на суму 8,6 млн. гривень. Добровільно ж відшкодовано лише 174,5 тис.грн. До правоохоронних органів передано 85 справ на суму 8,4 млн. грн. Відкрито 65 кримінальних проваджень, до суду передано 2 справи.

Вчора

Сторінки:
Нагору