КВІ
П'ятниця
19
13:48

​Житомирські правоохоронці припинили діяльність наркоугруповання

Зловмисники виготовляли та збували наркотичні засоби на території Житомирської області. Дилерам загрожує кримінальна відповідальність.

У вересні 2021 року оперативники Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України встановили групу осіб, яка займалася виготовленням та збутом психотропної речовини – амфетамін - на території Житомирської області.


29-річний чоловік – у минулому патрульний поліцейський, якого у 2020 році було звільнено з лав поліції, перейшов на інший бік закону та організував наркобізнес. До кримінальних оборудок фігурант залучив п’ятьох мешканців області віком від 27-ми до 43-х років. Спільники збували товар клієнтам оптовими та роздрібними партіями, також реалізовували заборонене у місця позбавлення волі.


Лабораторію з виготовлення амфетаміну зловмисники обладнали у підвалі будинку, сировину замовляли через мережу Інтернет та отримували поштовим зв’язком.


З початком війни лідер групи, будучи обізнаним із методами роботи правоохоронців, представлявся діючим працівником поліції, аби безперешкодно перевозити психотроп через блокпости.


Правоохоронці провели оперативну закупку в учасників злочинної групи. Експертиза показала, що придбане – амфетамін. За фізичної підтримки бійців поліції особливого призначення Житомирщини, оперативники УДВБ та слідчі житомирської поліції провели у фігурантів санкціоновані обшуки. Під час заходів вилучили прекурсори та амфетамін, обладнання для виготовлення психотропів, лікарські нарковмісні препарати, гроші, мобільні телефони, набої різного калібру, банківські картки.


Під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури слідчі поліції готують вручення підозри всім учасникам групи за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Організатора наркоугруповання та його 43-річного спільника вже затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Вчора

Сторінки:
Нагору