КВІ
Четвер
25
23:54

​Житомирські рятувальники навчають школярів азам безпеки

Рятувальники ДСНС області не залишають без уваги школярів і традиційно проводять просвітницьку роботу, спрямовану на зменшення травматизму та загибелі серед дітей. У своїй діяльності фахівці Служби порятунку використовують різноманітні методи, зокрема проводять тематичні уроки та заняття.

Так, 23 квітня рятувальники завітали до Житомирського міського ліцею №25, де зустрілися з учнями перших та третіх класів, аби в рамках Дня цивільного захисту провести для них «Уроки безпеки».


Під час виховних годин фахівці ДСНС розповіли дітям про небезпеку ігор з сірниками, запальничками та пояснили, як саме потрібно діяти у випадку пожежі. Також вони нагадали номери служб екстреного виклику, навчили малюків як вибиратися із задимленого приміщення та як загасити пожежу за допомогою вогнегасника.


Крім того, маленькі слухачі дізналися, що мешканці області постійно знаходять боєприпаси часів минулих війн. Надмірну цікавість виявляти у таких випадках небезпечно, чіпати та переносити такі предмети забороняється. Про знахідку необхідно повідомити за номером «101», а спеціалісти вилучать її та знешкодять.


Також коростишівські рятувальники провели День цивільного захисту в Кмитівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті. Під час заходу фахівці ДСНС провели начальну евакуацію учнів і педагогів із навчального закладу до визначеного місця. Розповіли про небезпеку вогню в побуті та в екосистемах і як їй запобігти. Продемонстрували оснащення пожежного автомобіля та дали змогу самим безстрашним ще і спробувати загасити умовну пожежу за допомогою пожежного ствола.

На згадку про зустріч школярам подарували буклети із порядком дій на випадок виникнення пожежі в навчального закладі, а також повчальні брошури «Не буває диму без вогню».

Сторінки:
Нагору