БЕР
Четвер
28
19:20

​Житомирські рятувальники спільно з поліцейськими розповіли мешканцям обласного центру про небезпеку тонкої криги

З настанням весни температурні показники поступово зростають, а товща криги на водоймах починає швидко зменшуватися і стає вкрай небезпечною для життя та здоров’я громадян.

Про заборону виходу на лід та як саме потрібно діяти, якщо опинився у крижаній пастці, учора, 4 березня розповіли рятувальники Управління ДСНС Житомирщини спільно з інспекторами ювенальної превенції та поліцією охорони Головного управління Національної поліції області. У Гідропарку м. Житомир фахівці провели спільний профілактичний рейд щодо попередження загибелі та травмування мешканців обласного центру на водоймах.


Під час профілактичного заходу рейдовики роздави пересічним громадянам та підростаючому поколінню інформаційні листівки з правилами безпечного поводження на кризі, а також з алгоритмом дій у разі, якщо людина все ж таки провалилася у крижану воду.


«У поточному році на водоймах області вже зареєстровано два випадки загибелі людей, які провалилися під кригу. Лід стає небезпечним, коли утримується хоч і не значна, але плюсова температура повітря. Під час руху по замерзлій водоймі варто обходити небезпечні місця та ділянки, вкриті товстим шаром снігу. Якщо ви опинились на кризі, що недостатньо міцна, припиніть рух і повертайтесь своїми слідами, не відриваючи ніг від поверхні льоду, ковзаючи. У випадку, якщо все ж таки людина провалилися під лід, потрібно не піддаватися паніці, утримуватися на плаву, уникаючи занурення з головою та кликати на допомогу. Намагатися вилізти на лід, широко розкинувши руки, наповзаючи на його край грудьми і почергово витягуючи на поверхню ноги.», – наголосили фахівці.


Наразі йде потепління, тому фахівці застерігають взагалі утриматися від виходу на водойми. Шановні громадяни, дотримуйтеся правил безпеки та порад фахівців, адже немає нічого ціннішого за життя!

Сторінки:
Нагору