КВІ
Четвер
25
19:50

​Житомирські рятувальники спільно з журналістами провели роз’яснювальну роботу у приватному секторі

У період опалювального сезону кількість пожеж від пічного опалення збільшується, особливо в сільській місцевості. Загалом у житловому секторі протягом 2022 року вже виникло 1100 пожеж. Понад 220 з них спричинені порушенням правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення, внаслідок чого загинуло 14 осіб.

Саме з метою попередження таких нещасних випадків 29 вересня працівниками Житомирського районного управління ДСНС області спільно з тележурналістами «Суспільне Житомир» проведено профілактичне відпрацювання с. Клітчин Житомирського району.



Під час профілактичного заходу мешканцям населеного пункту були роз’яснені правила безпечної експлуатації пічного опалення з урахуванням усіх можливих небезпек опалювального періоду. Для усвідомлення реальної небезпеки та загрози власному життю, надзвичайники наголосили на наслідках, що виникають в процесі порушення правил пожежної безпеки, тобто численні пожежі, людські жертви, втрата житла і майна. Найчастіше це трапляється із людьми похилого віку, котрі живуть самотньо. Тому, першочергове обстеження було проведене саме для такої категорії населення.



Інспектори ДСНС зазначили, що потрібно регулярно перевіряти стан печей та при виявленні конструктивних дефектів – негайно їх усувати. Потрібно не забувати очищати димарі від сажі. Забороняється користуватися для розпалу печей легкозаймистими рідинами, приставляти або вішати на нагріті поверхні ковдри, ліжка, сушити дрова, залишати без нагляду і дозволяти розпалювати їх дітям.


В черговий раз, кожному, до кого завітали фахівці ДСНС, були наголошені номери телефонів екстрених служб.

Сторінки:
Нагору