БЕР
П'ятниця
29
15:51

Житомирські розшуківці встановили підозрюваних в обкраданні заміського будинку киянина

​Подія мала місце у середині березня у Хорошівському районі. У батьківському обійсті жителя столиці похазяйнували злодії, викравши разом з господарським інструментом інші особисті цінні речі та зброю. Працівники кримінальної поліції ГУНП викрили у вчиненні злочину групу осіб, в яких вилучили речові докази. Місцезнаходження викраденої зброї також встановлено.

У березні до Хорошівського відділення поліції надійшло повідомлення про крадіжку із приватного домоволодіння у с. Губенковому. Поліцейські, які працювали на місці події, з’ясували, що обійстя належить жителю м. Києва, куди час від часу навідується він та його родина.


З будинку, куди злодії потрапили, попередньо пошкодивши пластикове вікно, було викрадено особисті цінності, нагороди, що там зберігались, телевізор і зареєстрований на киянина пістолет. А з підсобного приміщення – електроінструменти.


– Для розкриття цього кримінального правопорушення ми провели низку заходів, у тому числі негласних. Адже зброя у руках зловмисників могла стати знаряддям нового злочину. У результаті нам вдалося встановити трьох осіб, обґрунтовано підозрюваних у причетності до крадіжки, - повідомив заступник начальника УКР ГУНП Житомирщини Андрій Федоришин.


Викритими виявились троє чоловіків віком від 19 до 29 років, усі жителі Черняхівщини. Під час санкціонованих обшуків за місцями їх проживання поліцейські вилучили частину викрадених з будинку киянина речей та інші речові докази причетності. Також правоохоронці встановили місцезнаходження викраденого пістолета і вилучили його.


Усі обставини з’ясовуються у рамках кримінального провадження, що триває за ч.3 ст.185 (Крадіжка) та ч.1 ст.262 (Викрадення, привласнення…вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин…) КК України.


Двом з викритих молодиків поліцейські вже оголосили про підозру в обкраданні чужого обійстя. Вирішується питання про обрання усім запобіжного заходу. Триває перевірка причетності вказаних осіб до інших кримінальних правопорушень на території області.


За чинним законодавством чоловікам може загрожувати від 3 до 7 років ув’язнення.

Сторінки:
Нагору