БЕР
П'ятниця
29
07:17

​Житомирський центр екстреної медичної допомоги отримав сучасні «швидкі»

Комунальна установа «Житомирський центр екстреної медичної допомоги» 10 липня отримала чотири сучасні автомобілі «швидкої допомоги». Оглянули новий санітарний транспорт голова обласної ради Володимир Ширма та т.в.о. голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Як розповіла керівникам області в.о. головного лікаря центру Світлана Мошковська, автомобілі оснащені сучасним салоном та апаратурою для проведення серцево-легеневої реанімації, а це і електрокардіографи, і дефібрилятори, монітори та дихальна апаратура, а також різні допоміжні засоби та транспортні комплекти для надання допомоги пацієнтам.


Рятувальні карети придбано за кошти благодійника у відповідь на ініціативу Президента України Володимира Зеленського. Загалом 30 таких автомобілів екстреної медичної допомоги передадуть у 22 обласні центри України і Житомирщина – одна із найперших отримала нові «швидкі». Вартість одного автомобіля марки «Peugeot Boxer» типу В, де є все необхідне для порятунку людей в надзвичайних ситуаціях, становить 1,7 млн грн. Один автомобіль залишиться на базі центру в Житомирі, інші три вирушать в Потіївку, Іванопіль та Корнин.


Після огляду транспорту голова обласної ради Володимир Ширма зазначив, що «це сучасні автомобілі, обладнання яких нічим не поступається «швидким допомогам», що працюють у приватних клініках. Вони повністю відповідають необхідним вимогам. Сподіваюсь, що ці «швидкі» врятують не одне життя, і на сучасну медичну допомогу зможуть розраховувати жителі віддалених сіл нашої області».

Вчора

Сторінки:
Нагору