БЕР
Четвер
28
17:10

​Житомирський Центр масової вакцинації від COVID-19 працюватиме орієнтовно до 1 вересня

Центр масової вакцинації проти COVID-19, створений на базі житомирської школи № 6, продовжуватиме роботу, як мінімум, до 1 вересня. Також наразі розглядається можливість відкриття подібних центрів і в інших містах Житомирщини.

Про це 15 червня в етері "UA: Українське радіо "Житомирська хвиля" сказав очільник відділу департаменту охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації Сергій Березовський. За його словами, після того, як діти повернуться навчання, Центр за потреби можуть перенести в інше місце.


"У шостій школі Центр вакцинації працюватиме максимум до 1 вересня, бо коли почнеться навчальний рік, то зрозуміло, що таке сусідство не буде допустимим. Є варіанти відкриття центру вакцинації в інших місцях. Але взагалі, згідно Національного плану вакцинації, до кінця року (2021 року – ред.) більшість дорослого населення України повинна бути щеплена. Аби досягнути цієї мети досягнути, треба не знижувати, а навпаки, лише нарощувати темпи вакцинації", – каже Сергій Березовський.


За інформацією чиновника, наразі в області щеплення від коронавірусу зробили більше пів сотні тисяч жителів: 44 тисячі – вакцинувалися однією дозою, 7 тисяч – вже зробили обидва щеплення.


Сергій Березовський каже, що наразі керівництво області розглядає можливість відкриття Центрів масової вакцинації і в інших містах Житомирщини.


"Так, дійсно, в інших областях відкрилися по кілька центрів. Наприклад, у різних районах великих міст або у різних районах однієї області. Житомирська облдержадміністрація направила листи з пропозиціями відкрити центри у найбільших містах області – таких як Бердичів, Коростень, Новоград-Волинський. Головам надіслали звернення, щоб вони вивчили це питання і відкрили такі центри для населення своїх громад. Аби за рахунок цього можна було швидко і ефективно вакцинувати людей. Ми сподіваємося, що вони відреагують і знайдуть можливість відкрити подібні центри", – говорить Сергій Березовський і додає: для формування колективного імунітету треба, щоб щеплення зробили хоча б 70 % населення країни. Наразі ж, з його слів, кількість щеплених в Україні складає близько одного мільйона восьмисот тисяч людей.


Що стосується Житомирського центру вакцинації, то, за словами Сергія Березовського, центр працюватиме і цими вихідними, 19 та 20 червня. За інформацією офіційного сайту Житомирської міської ради, 18 червня на виконкомі має вирішуватися питання про зміну графіку роботи центру вакцинації. Планується, що 19 та 20 червня Центр масової вакцинації від коронавірусу працюватиме з о пів на дев'яту ранку до сьомої години вечора із півгодинною перервою, яка триватиме з 13 години 45 хвилин до 14 години 15 хвилин.

Сторінки:
Нагору