КВІ
Четвер
25
15:47

​Житомирський художник Юрій Камишний планує повернутися з Індії в Україну 6 травня

Про це він телефоном розповів кореспондентам Суспільного. Нагадаємо, що в Індії Камишний перебував у творчій поїздці. Через пандемію художник не міг повернутися на Батьківщину майже упродовж двох місяців.

Юрій Камишний: "Держава планує прислати за нами літак рейсом Гоа-Київ. Гоа - 130 кілометрів до місця, де я проживаю. Ситуацію ускладнює те, що треба заповнити купу документів, ще побори на кордонах між штатами. Чомусь поліцейські збирають 20 доларів за перетин кордону між штатами. Без особистого дзвінка консула автівки не пропускають. Все одно будемо намагатися прорватися. Приємно, що країна згадала про нас".


Юрій Камишний мав квиток до України. Тепер, аби потрапити на Батьківщину, йому треба придбати ще один – тепер уже за більшу ціну


Юрій Камишний: "Ціна вдвічі більша, ніж та, яку маємо у квитках, які закупили раніше. Наприклад, у мене Казахські авіалінії. Мабуть вони повернуть кошти за квиток. Принаймні, вони так обіцяли".


Представники посольства України в Індії пояснили Юрію умови проходження обсервації.


Юрій Камишний: "Хто хоче, може проходити обсервацію за рахунок держави – не платити за житло, а тільки за харчування. І якщо ми підписуємо документ і встановлюємо на смартфоні спеціальний додаток, то тоді можемо проходити самоізоляцію в себе вдома".


Літак із Індії з українцями має прибути вдень шостого травня


Юрій Камишний: "Повернення на Батьківщину я чекав дуже довго. Не можу уявити, як буду ходити нашими вулицями і стежками".

Вчора

Сторінки:
Нагору