КВІ
Четвер
25
07:47

​Житомирський миротворець розповів про службу в місіях

15 липня в Україні відзначають День миротворців. Свято встановили в 2013 році на честь українських військових, які брали участь у миротворчих операціях.

Житомирський миротворець, військовослужбовець 95 окремої десантно-штурмової бригади Володимир Маківський розповідає, що служив у артилерійському підрозділі, а у миротворчих місіях був перекладачем між льотчиком та диспетчерами аеродромів:


"Брати участь у миротворчих операціях дуже престижно. Це хороший досвід для військовослужбовця, в першу чергу, із взаємодії з представниками інших країн та місцевим населенням інших держав".


Українські авіатори літали у віддалені африканські села. Подекуди посадку доводилося робити на шкільних стадіонах та майданчиках у центрі сіл, каже Володимир Маківський:


"Для мене це був важливий крок у військовій кар'єрі. Організація Об'єднаних Націй була створена для підтримки миру в усьому світі. Країни-учасники повинні гарантувати мир і безпеку для інших країн. Хоча, на жаль, в нашій ситуації не всі члени ООН це гарантують. Також для України важлива участь у миротворчих місіях, бо ми потребуємо підтримки інших держав".


Додамо, що 15 липня в Житомирі грамотами нагородили українських миротворців Руслана Ємбергенова, Юрія Коржилова, Миколу Мисливого, Анатолія Стовбуна.

Вчора

Сторінки:
Нагору