БЕР
Вівторок
19
10:03

Сергій Сухомлин: Життя людей – найдорожче. Маємо бути свідомими

​За всіма показниками Житомир рухається до «червоної» зони. Про це йшлося сьогодні, 19 жовтня, на розширеній міській комісії з ТЕБ і НС, де представники бізнесу та комунальних підприємств обговорили з керівництвом міста роботу в умовах «червоної» зони.

«У червоному рівні епіднебезпеки працюватимуть садочки, початкова ланка школи та за наявності 100 % вакцинації педпрацівників, школи. Робота представників бізнесу залежатиме від них: всі мають бути вакцинованими. Нова хвиля ковіду, кажуть лікарі, набагато складніша, ніж минула. Кисню потребує більше людей, раптово наступає важка стадія перебігу хвороби. Для зручності ми готові їхати на місця і вакцинувати працівників. Життя людей – найдорожче. Маємо бути свідомими», - наголошує міський голова Сергій Сухомлин.


«В стаціонарі Лікарні №1 – 179 пацієнтів; Лікарні №2 – 208 пацієнти; 24 дитини перебуває у Житомирській обласна дитяча клінічної лікарні. Всього у Житомирі з початку пандемії захворіло 25 038 осіб. одужало – 21 639 особи, померло – 610 особи (3 за добу)», - йшлося під час засідання.


Як тільки у Житомирі розпочне діяти червоний рівень епідемічної небезпеки, буде посилено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.


ЩО ЗМІНИТЬСЯ:
робота непродовольчих і продовольчих ринків, а також торговельних центрів дозволяється виключно за наступних умов:

  • з розрахунку 1 людина на 10 м2, не більше 50% заповненості торгової площі з дотриманням соціальної дистанції не менше 2-х метрів;
  • лише за наявності сертифікатів про вакцинацію або негативних ПЛР- тестів, зроблених не пізніше ніж за 72 години (чинний на момент виходу на роботу), для 100% працівників ринку та суб’єктів підприємницької діяльності, що здійснюють діяльність в межах ринку;
  • допуск відвідувачів та перебування на ринку здійснювати лише у респіраторі або захисній масці;
  • керівники ринків повинні забезпечити контрольований вхід та вихід на ринок, а також несуть відповідальність за дотриманням маскового режиму, кількості відвідувачів та вакцинації працівників.


Роботу закладів громадського харчування в межах територіальної громади буде визначено з 06:00 до 23.00.


Дозволяється:

- робота закладів торгівлі - продовольчих та непродовольчих магазинів, супермаркетів, гіпермаркетів виключно за наступних умов:

  • з розрахунку 1 людина на 10 м2, не більше 50% заповненості торгової площі з дотриманням соціальної дистанції не менше 2-х метрів;
  • лише за наявності сертифікатів про вакцинацію або негативних ПЛР- тестів, зроблених не пізніше ніж за 72 години (чинний на момент виходу на роботу), для 100% працівників закладу торгівлі;
  • допуск відвідувачів та перебування в закладі торгівлі здійснювати лише у респіраторі, або захисній масці;
  • керівники закладів несуть відповідальність за дотримання маскового режиму, кількості відвідувачів та вакцинації працівників.


- робота закладів сфери послуг (перукарні та салони краси) виключно за наступних умов:

  • з розрахунку 1 людина на 10 м2, не більше 50% заповненості торгової площі з дотриманням соціальної дистанції не менше 2-х метрів;
  • лише за наявності сертифікатів про вакцинацію або негативних ПЛР- тестів, зроблених не пізніше ніж за 72 години (чинний на момент виходу на роботу), для 100% працівників закладу;
  • допуск відвідувачів та перебування в закладі здійснювати лише у респіраторі або захисній масці;
  • керівники закладів несуть відповідальність за дотриманням маскового режиму, кількості відвідувачів та вакцинації працівників.


- робота закладів розміщення (готелів та хостелів) виключно за наявності сертифікатів про вакцинацію або негативних ПЛР-тестів, зроблених не пізніше ніж за 72 години (чинний на момент виходу на роботу), для 100% працівників закладу.


Обмеження не будуть застосовуватися у разі наявності у всього персоналу та всіх відвідувачів закладів чи заходів, крім осіб до 18 років, зелених COVID-сертифікатів.


В “червоній” зоні дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів.

Вчора

Сторінки:
Нагору