КВІ
Четвер
25
14:47

​Зловживання на 10 млн грн – підозрюють ще трьох інспекторів митного посту «Житомир-центральний»

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру ще трьом службовим особам Київської митниці Держмитслужби за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, протягом 2018-2020 років державні інспектори митного посту «Житомир-центральний» під час оформлення митних декларацій про імпорт вживаних транспортних засобів з Європи умисно не перевіряли дані автоматизованої системи митного оформлення вантажівок. При цьому декларанти умисно занижували строк експлуатації автомобілів з метою ухилення від сплати акцизного податку та податку на додану вартість у розмірах, визначених законодавством, використовуючи підроблені свідоцтва про реєстрацію.


Встановлено, що такі перевірки, проведені стосовно двох суб’єктів господарювання, носили виключно формальний характер та не були спрямовані на встановлення усіх показників для правильного визначення сум, які підлягали сплаті до державного бюджету України.


Загальна сума несплачених податків та платежів становить 10 млн грн.


Раніше, у червні 2021 року іншим трьом службовим особам цього ж територіального органу Держмитслужби вже було повідомлено про підозру за фактом зловживання службовим становищем.


Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вчора

Сторінки:
Нагору