КВІ
П'ятниця
19
13:23

​Знущався над матір’ю: Жителю Житомирського району загрожує ув’язнення

Дільничні офіцери поліції упродовж кількох місяців спиняли насильство жителя с. Пряжева по відношенню до літньої матері. А коли можливі аргументи вичерпались, поліцейські винесли заборонний припис та порушили кримінальне провадження. Відтак 60-річному чоловікові нині може загрожувати до 2 років позбавлення волі.

82-річна жителька одного з сіл Новогуйвинської громади неодноразово зверталась до поліцейських через те, що син вже тривалий час робить її життя нестерпним.


Дільничні офіцери встановили, що 60-річний чоловік ніде не працює, але постійно зловживає алкоголем. У стані сп’яніння ображає матір, яка через вік та стан здоров’я не може чинити йому опору. Жінка тривалий час нікому не розповідала про таку ситуацію, а коли терпіти стало несила, звернулася за допомогою до правоохоронців.


- Упродовж кількох місяців поліцейські працювали з родиною. Чоловікові пояснювали неприпустимість подібних дій та відповідальність за них. Неодноразово дільничні оформляли адміністративні протоколи за скоєння домашнього насильства, – розповів начальник сектору превенції відділу поліції № 1 Житомирського районного управління Микола Шмідт. – Але чоловік через якийсь час знову продовжував знущатися з матері.


Відтак нині слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Окрім того, поліцейські відповідним терміновим приписом заборонили чоловікові наближатися до матері упродовж 10 діб.

Вчора

Сторінки:
Нагору