КВІ
Четвер
25
08:22

​Звягельські поліцейські на блокпосту виявили в авто вибухонебезпечні боєприпаси та набої 

Увечері 19 вересня правоохоронці, які несли службу на блокпосту поблизу райцентру, зупинили автомобіль «Mazda» під керуванням 59-річного жителя Запорізької області для перевірки. Окрім водія, у салоні знаходився пасажир, 41-річний житель Ємільчинської громади.

У результаті огляду автівки у багажному відділенні поліцейські виявили 2 корпуси ручних гранат наступальної дії, 2 підривачі та 116 патронів калібру 5,45 мм.


Відтак на місце події прибули працівники слідчо-оперативної групи Новоград-Волинського райвідділу та фахівці вибухотехнічної служби ГУНП Житомирщини. Все виявлене правоохоронці вилучили. Правова кваліфікація події – ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.


Нагадаємо, за чинним законодавством подібні протиправні дії караються ув’язненням на строк від 3 до 7 років. Разом з тим особа, яка добровільно видала поліцейським небезпечні предмети, що зберігались нелегально, автоматично (без процесуальної тяганини і подальших судових ухвал) звільняється від кримінальної відповідальності та покарання.


Водночас поліцейські закликають громадян бути відповідальними та одразу повідомляти про виявлення підозрілих або завідомо небезпечних предметів до правоохоронних органів чи рятувальникам. Правильний алгоритм дій у таких ситуаціях дозволить врятувати від небезпеки себе й оточуючих, а також допомогти запобігти вчиненню кримінальних діянь чи трагічних випадків.

Вчора

Сторінки:
Нагору