КВІ
Субота
20
11:42

​Звягельські поліцейські з початку року виявили 37 нетверезих водіїв

За минулий тиждень, з 31 січня по 7 лютого, поліцейські Новоград-Волинського районного відділу виявили та задокументували 5 випадків нетверезого кермування. Правоохоронці закликають водіїв до суворого дотримання заходів безпеки і відповідального ставлення до керування автотранспортом. Днями патрульні поліцейські помітили автомобіль «BMW», водій якого порушив Правила дорожнього руху. Відтак правоохоронці зупинили його для з’ясування обставин.

За кермом перебував 24-річний місцевий житель з явними ознаками сп’яніння. Як виявилось згодом, чоловік за нетверезі вояжі автомобілем за рішенням суду уже позбавлений права керування на рік. Тож законних підстав перебувати за кермом у нього не було. Окрім того, правоохоронці знову помітили у молодика зовнішні ознаки сп’яніння, тож запропонували пройти відповідне обстеження. Проте він відмовився.


Слід зазначити, автомобіль цього керманича поліцейські груп реагування зупинили вже вчетверте за декілька місяців за порушення Правил. У кожному випадку були оформлені відповідні матеріали та направлені до суду. Нині лише за одним із зафіксованих фактів прийнято судове рішення із визначенням міри покарання за вчинене правопорушення. Інші протоколи ще перебувають на розгляді суду.


Цього разу відносно молодика правоохоронці склали низку адміністративних матеріалів: за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані сп’яніння…), ч. 1 та ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів…), ч. 5 ст. 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом…) КУпАП.


Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства керування у нетверезому стані, вчинене повторно, тягне за собою відповідальність у вигляді накладення штрафу у розмірі 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Вчора

Сторінки:
Нагору