КВІ
Четвер
25
07:36

​Звягельські правоохоронці оголосили підозру чоловіку за ігнорування вимог обмежувального припису

Обмежувальний припис підлягає негайному виконанню і видається судом на строк від 1 до 6 місяців та може бути додатково продовженим ще на строк не більше ніж пів року. За нехтування його вимогами винним особам може загрожувати обмеження волі. До правоохоронців неодноразово зверталась 34-річна місцева жителька із повідомленнями про те, що чоловік вчиняє відносно неї домашнє насильство.

Поліцейські складали адміністративні матеріали стосовно 34-річного кривдника, виносили термінові заборонні приписи та проводили профілактичні бесіди, проте чоловік продовжував вчиняти протиправні дії.


Відтак відносно сімейного дебошира поліцейські розпочали кримінальне провадження за ст. 126-1 (Домашнє насильство) ККУ. У результаті судом йому було призначено покарання у вигляді умовного позбавлення волі терміном на 1 рік, однак агресор продовжував «тероризувати» співмешканку.


Через деякий час жінка звернулась до суду із заявою про захист. У результаті судом до чоловіка було застосовано обмежувальний припис, який передбачає певні заборони: наближатись на 500 метрів до місця проживання (перебування), роботи, інших місць частого відвідування заявниці та контактувати із нею в будь-який спосіб, зокрема і через третіх осіб.


Однак дебошир відверто ігнорував ці обмеження та вперто продовжував заявлятись до жінки.


Поліцейські задокументували такі обставини та розпочали відносно кривдника кримінальне провадження за ст. 390-1 (Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників) ККУ. Наразі за цим чоловікові слідчі оголосили про підозру.


Відповідно до чинного законодавства умисне невиконання обмежувальних приписів карається арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 2 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору