КВІ
Вівторок
16
17:47

​«Батьківщина» не голосуватиме за Бюджет-2019: жодна правка фракції не врахована

Фракція партії «Батьківщина» в парламенті не голосуватиме за проект Державного бюджету на 2019 рік, адже він не підвищує соціальних стандартів. Про це заявив у кулуарах парламенту перший заступник Голови фракції «Батьківщина», народний депутат Сергій Соболєв.

Сергій Соболєв зауважив, що при підготовці кошторису країни на 2019 рік до другого читання влада не врахувала правки фракції. І тому він залишається бюджетом бідності та стагнації. Також не врахована позиція «Батьківщини» щодо необхідності ухвалення закону про трансферне ціноутворення, який дозволив би не виводити кошти в офшорні юрисдикції.

Окрім того, перший заступник Голови фракції обурився, що у проекті бюджету на 2019 рік раптом з’явилася норма про те, що на Фонд президента з підтримки освітніх і наукових програм виділяється 1 млрд грн.

В свою чергу, народний депутат від партії «Батьківщина» Вадим Івченко підкреслив, що виділили цей 1 млрд грн на заснування спеціального Фонду премій Порошенка, зменшивши на аналогічну суму видатки на аграрну галузь.

Вадим Івченко наголосив на тому, що проект бюджету, який винесли сьогодні на голосування до парламенту, не відповідає вимогам суспільства і звернув увагу на ще одну «новацію» бюджету – часткову монетизація субсидій. При неіснуючому механізмі їх розподілу це просто ще одна схема відмивання коштів та передвиборча годівниця для влади.

За такий бюджет фракція «Батьківщина» голосувати не буде, бо цей проект – це механізм підкупу виборців, фальсифікацій та посилення позицій силового блоку для можливого придушення народного обурення. І той, хто за нього проголосує, є спільником команди президента в корупції та знущанні з української нації.

Разом із ухваленням проекту бюджету в парламенті планується запровадити чергові обмеження для безподаткової купівлі товарів за кордоном.

Як повідомив народний депутат від партії «Батьківщині» Сергій Євтушок, основною причиною для цього є намагання Петра Порошенко монополізувати ринок інтернет-торгівлі в Україні та обмежити можливості українців купувати іноземні товари. Так він прокоментував винесення на розгляд до сесійної зали законопроекту №9260.

Сергій Євтушок пояснив, зменшення ліміту безмитного пересилання відправлень зі 150 до 100 євро на одну посилку негативно відіб’ється на простих українцях, оскільки вони будуть значно обмежені у можливості придбавати недорогі товари з-за кордону. Товари з інтернет-магазинів подорожчають на 40-50%.

Фракція «Батьківщина» не голосуватиме за подібні обмеження. І в разі ухвалення пропрезидентською більшістю скасує їх після перемоги на виборах у 2019 році.

Вчора

Сторінки:
Нагору