БЕР
Четвер
28
23:59

Володимир Литвин в рамках благодійного візиту на Житомирщині відвідав чотири населених пункти

26 січня 2021 року, в рамках благодійного візиту, на чолі фонду “Майбутнє Полісся”, Володимир Михайлович Литвин (український політик, екс-голова Адміністрації Президента, двічі екс-голова Верховної Ради, доктор історичних наук, професор, дійсний член Національної академії наук, голова Народної партії та Герой України) відвідав чотири населених пункти, а саме: смт. Брусилів, м. Коростишів, м. Житомир та смт. Довбиш.

Це вже другий візит Володимира Михайловича в смт. Брусилів з березня 2020 року, адже в період першого локдауну, громада першою звернулась до нього за допомогою.

«Команда Володимира Михайловича постійно турбується про нас, як медичну спільноту, про наших відвідувачів та пацієнтів. Тому нам було зрозуміло, до кого ми можемо звернутися, і на кого ми можемо розраховувати, що нам дійсно допоможуть» – говорить Хабаза Сергій Володимирович, головний лікар Брусилівської ЦРЛ.


Фондом Литвина “Майбутнє Полісся” була надана допомога Брусилівській ЦРЛ, Брусилілівському центру первинної медико-санітарної допомоги та Брусилівському центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що включила в себе: 600 захисних рукавичок, 450 захисних масок, 30 захисних костюмів багаторазового використання та 30 літрів антисептиків.

«Я вірю, а без віри, ви прекрасно розумієте, людина жити не може, нас сьогодні може врятувати виключно віра і об’єднання зусиль. Я хочу. Я готовий. Я буду допомагати, абсолютно не переслідуючи ніяких корисних цілей. Бо це - обов’язок кожної людини. Я вам скажу, мені болить те, що медицина в Україні остаточно нівелюється» - В.М. Литвин.


В м. Коростишів Володимир Михайлович відвідав Коростишівську ЦРЛ ім. Д. І. Потєхіна та привіз матеріальну допомогу, а саме: 2 кисневих концентратори, багаторазові захисні костюми для медперсоналу, пульсоксиметри та медичні маски.


Під час зустрічі Володимир Михайлович, разом з Головою Коростишевської РДА Денісовецем Юрієм Миколаєвичем та головним лікарем Веселовським Олександром Борисовичем, оглянули оновлене приймальне відділення та обговорили актуальну проблематику: проблеми протидії пандемії, тарифний геноцид та недолугість уряду в подоланні даної проблеми, різноманіття законопроектів та їх марність в розрізі економічної ситуації, діяльність благодійного фонду Литвина “Майбутнє Полісся” та плани на 2021 рік.

В рамках благодійного візиту, Володимир Михайлович відвідав стаціонарне відділення для самотніх людей в смт. Довбиш та привіз матеріальну допомогу, до якої увійшло: 2 пульсоксиметри, памперси, пелюшки, 100кг борошна, 100кг цукру та захисні маски. Потрібно відмітити, що це не перший візит Володимира Михайловича, адже він регулярно підтримував відділення для самотніх людей в Соколові, яке згодом було розформоване по причині нестачі державного фінансування, а пацієнти перенаправлені у відділення в смт. Довбиш, який самостійно підтримує своє існування виключно на пенсійні кошти пацієнтів та благодійні внески від небайдужих.


Далі пряма мова Володимира Литвина:

«Оскільки після трагедії у будинку для самотніх людей похилого віку в Харкові влада вдалася до єдиного, що вона уміє, - перевірок подібних закладів по країні. Я особисто відвідав таку установу у селищі Довбиш (донедавна Баранівського району), щоб вкотре надати йому допомогу. Тим більше, що безпосередньо долучався до його облаштування.

Поспілкувався з його мешканцями. Вони ж розповіли, хто з моїх давніх знайомих вже пішов з життя.

В цьому інтернаті сьогодні перебуває 28 людей. Опікується ними Штих С.М. Вона, її родина та 30 співробітників – справжні подвижники благородної справи.

А тепер про те, як виживають ці подвижники: жодної допомоги з боку держави немає. 75% від пенсій тих, хто в ньому проживає (лише в однієї людини вона складає 2,8 тис. гривень, решти – не дотягує до 2 тис.) не вистачає навіть на сплату електроенергії.

Зауважу, що комунальні послуги (ту ж електроенергію, газ і т.п.) такі установи сплачують як комерційні структури.

Додайте сюди ще необхідні кошти на заробітну плату персоналу (30 х 6 тис. гривень) – 180 тисяч. Та інші обов’язкові платежі.

Не кажу вже про харчування та все інше – прання, прибирання, опалення…

Питання до Зеленського, Шмигаля та усієї депутатської раті: невже, окрім перевірок, не можна зробити так, щоб держава бодай чимось і у чомусь подбала про таких людей, підтримала тих, хто чесно виконує цю місію. Особливо у сільській місцевості. Хоча б у тих же питаннях платежів за газ, електроенергію. Для початку…

Не менш кричуща проблема: чому владу вже не цікавить взагалі те, як доживають віку самотні люди? І скільки їх згорьованих і голодних у холодних оселях?

Скажу відверто: нікого це не хвилює – ні у Києві, ні в регіонах. В усякому разі інформації на цю тему я так і не зміг отримати.

І головне: чому держава і влада скинула із себе догляд за самотніми літніми громадянами на приватні руки? Чому? Кому потрібна така держава і така влада?»



Сторінки:
Нагору