КВІ
Четвер
25
22:59

​Чим закінчиться кримінальне провадження за фактом рейдерського захоплення врожаю?

Адвокат Володимир Марчук заявив про виявлення нових зловживань в ході розслідування діяльності Андрія Вашенка, який організовував та здійснював рейдерське захоплення врожаю конкурентів.

На початку серпня на території Мартинівської громади Пулинського району відбулося рейдерське захоплення врожаю підприємств "Агро Неборівка" та "Ялинівка Нова+". Місцеві мешканці намагалися зупинити техніку, яку вивели в поля, щоб зібрати чужий врожай. Але не вдалося, оскільки рейдерів супроводжували чоловіки міцної статури.


Конфлікт виник через небажання власників землі, не задоволених станом справ в компанії "Ялинівка Нова" через фінансові махінації її керівника, працювати з нею. Відтак, вони переуклали договори з новими землекористувачами. Натомість нинішній власник компанії Андрій Ващенко, на підтвердження своїх прав на чужий врожай, показав лише ксерокопії неіснуючих договорів. Таким чином, Ващенко ввів в оману представників правоохоронних органів і фактично привласнив чужий врожай.


За словами адвоката постраждалих компаній Володимира Марчука, за фактом підробки документів вже порушено кримінальне провадження. Зараз, за словами Марчука, тривають слідчі дії. Колишній співвласник компанії "Ялинівка Нова" Юрій Клочков, який був усунутий від контролю над діяльністю компанії шляхом юридичних махінацій, так охарактеризував свого колишнього колегу Ващенко: «було завжди якесь відчуття, що це не та людина: трошки підла, двулічна. На жаль відчуття не підвело. В спільному бізнесі виявилося, що це не людина слова. Андрій часто обіцяв, яле рідко виконував свої обіцянки.»


Наразі триває слідство. Визначається обсяг збитків, завданих рейдером.

Сторінки:
Нагору